Liga Perdana Berita

Solskjaer mencabar anak buahnya untuk tidak terkalahkan sepanjang musim

United menikmati kebahagiaan dalam 14 perlawanan tanpa kalah walaupun mereka mengejar kedudukan empat teratas di Liga Perdana untuk mengekalkan harapan mereka untuk berada di Liga Europa UEFA dan Piala FA.

Ketika masih berada di landasan untuk mara ke Liga Europa terakhir, pasukan Solskjaer, yang kini menduduki tempat keenam di Liga Perdana, akan menentang Chelsea di separuh akhir Piala FA. Dan pengurus United itu melontarkan tentangan ke pasukannya untuk terus menang sepanjang musim tanpa ditewaskan.

“Mana-mana pasukan Manchester United menjalani perlawanan menentang lawan harus percaya bahawa mereka boleh memenangi perlawanan itu,” kata Solskjaer.

“Jawapan pendek (jika mereka tidak terkalahkan) adalah ya, tetapi jawapan panjangnya adalah ada lebih banyak daripada itu. Sudah tentu, perkara yang berbeza dapat memainkan peranan dalam larian ini, tetapi kami berharap dapat memperluasnya dan menginginkannya untuk selagi mungkin.

“Kami hanya akan mengambil satu perlawanan dalam satu masa. Kami tahu ada permainan setiap dua atau tiga hari. Kami memerlukan skuad, semua orang perlu memainkan peranan dan kami gembira dengan cara yang sedang terjadi saat ini.”

Masih jelas lima mata di belakang Chelsea di tempat keempat, cabaran Old Trafford untuk menduduki tangga empat teratas Liga Perdana terus pada hari Selasa ketika mereka mengunjungi Brighton dan Hove Albion.

Prestasi keseluruhan United didorong oleh musim yang kuat dari Anthony Martial dan Marcus Rashford, yang masing-masing mempunyai 14 gol liga pada kempen ini, dan peningkatan Mason Greenwood dengan 5.

Solskjaer dengan tekun mencari lebih pendalaman di Old Trafford, dengan mengatakan:

“Anda memerlukan persaingan untuk tempat di Man United.

“Sekiranya anda fikir anda mempunyai hak ilahi untuk bermain setiap permainan dan melakukannya dengan baik sehingga kami tidak akan mencari pemain untuk menggantikan anda, anda berada di tempat yang salah.”