Liga Perdana Berita

Pengambilalihan Arab Saudi dengan Kevin Keegan ‘eksklusif’ apabila perjanjian bernilai £300 juta semakin hampir

‘Eksklusif’ yang menarik muncul di bahagian pengambilalihan dengan laporan menarik yang mendakwa bahawa Kevin Keegan akan dijemput oleh pembeli yang disokong oleh Arab Saudi untuk mengambil peranan sebagai duta di Tyneside ‘bila’, dan bukan ‘jika’, kesepakatan bernilai £300 juta menjadi kenyataan.

Laporan itu menuduh bahawa calon pemilik telah mengenal pasti kepulangan yang berusia 69 tahun ke Newcastle sebagai ‘keutamaan tinggi’, dengan menyatakan bahawa mereka berminat dan berniat untuk menghasilkan muhibah di kelab dan ingin segera meletakkan karpet untuk bekas bos NUFC yang popular untuk membuat kepulangannya.

Laporan itu juga yakin bahawa pengambilalihan itu memang semakin dekat, dengan mengatakan ia dapat disahkan ‘dalam 10 hari ke depan’ setelah The Mirror diberitahu pada hujung minggu bahawa persetujuan Liga Perdana sekarang ‘dilihat’, yang mendakwa bahawa Staveley’s Saudi- Konsortium yang disokong belum diminta oleh Liga Perdana untuk memberikan maklumat lebih lanjut – walaupun terdapat aduan beIN Sports dan Amnesty International – yang menunjukkan bahawa ini adalah tanda yang jelas bahawa ujian “hampir berpuas hati”.

Mengenai Keegan, The Mirror melaporkan bahawa ‘nama Keegan di media serta kemahiran peribadinya yang luar biasa dilihat sangat penting untuk mempromosikan kelab ini dalam skala global’ dalam peranan sebagai duta besar.

Nampaknya Keegan bukan satu-satunya bekas Magpie yang akan dipanggil kembali. Telah terungkap bahawa Terry McDermott telah disenarai pendek bersama dengan sejumlah bekas pemain lain, dengan menyatakan bahawa hierarki baru kelab ‘berminat untuk membina jambatan’, suatu aktiviti yang tidak pernah dilakukan oleh Mike Ashley dengan mana-mana bekas pemain Newcastle selama 13 tahun yang lalu.

Keegan telah berjanji untuk tidak akan kembali ke St James ’Park sementara Mike Ashley masih ada, jadi akan sangat menggembirakan untuk melihat King-Kev kembali ke tempat dia berada sebaik sahaja orang Arab tiba!