Bundesliga Berita

Jude Bellingham nikmat Borussia Dortmund lebih daripada Manchester United dan Bayern Munich

Pemain Birmingham City, Jude Bellingham, yang sangat dinikmati oleh Bayern Munich dan Manchester United dilaporkan menolak kedua-dua kelab sebab dia lebih berminat pindah ke Borussia Dortmund musim panas ini.

Hanya berusia 16 tahun, Bellingham sedang bersenang-senang menikmati kempen terobosan yang mengagumkan di bahagian kedua bola sepak Inggeris. Si pemuda ini telah menarik perhatian pelbagai kelab di seluruh Eropah walaupun masih di awal kariernya dan telah muncul sebagai pemain penting untuk Birmingham musim ini dengan mempunyai 35 penampilan senior untuk namanya dalam semua pertandingan dan menjaringkan empat gol dengan tiga bantuan.

Persembahan cemerlang Bellingham menjadikannya sasaran utama minat terhadap beberapa kelab utama Eropah dengan laporan yang mendakwa minggu lalu bahawa kelab-kelab seperti Borussia Dortmund, Bayern Munich, Manchester United dan Chelsea semua bersedia bersetuju membayar harga pindahan 30 juta pound kepada Birmingham City untuk menandatanganinya pada musim panas.

SportBILD telah melaporkan bahawa remaja muda berbakat itu akan bertolak tawaran dari Manchester United dan Bayern Munich kerana dia nampaknya lebih suka bernikmat bermain untuk pasukan ‘Black and Yellows’ musim depan.

Walaupun Borussia Dortmund berminat untuk menandatangani Bellingham pada musim panas lalu apabila mereka boleh memindahkannya secara bebas, pemain muda itu akhirnya tinggal bersama Birmingham City. Walau bagaimanapun, sekarang berkelihatan seperti Dortmund akhirnya akan mendapat apa yang mereka idamkan walaupun Bellingham terus menarik minat dari kelab-kelab lain. Bellingham diketahui baru-baru ini melawat Manchester United di tempat latihan Carrington mereka, dengan kelab ‘Old Trafford’ nampaknya yakin untuk menyelesaikan kesepakatan itu, yang akhirnya mungkin tidak menjadi kenyataan jika Bellingham benar-benar telah melihat Dortmund dengan jelas sebagai sasarannya.