Liga Super Malaysia Berita

Mehmet Durakovic: Shahrel Fikri semakin tajam di depan gol

Jurulatih Perak, Mehmet Durakovic mengakui tahap permainan Shahrel Fikri semakin meningkat pada musim 2020.

Ini termasuk gol yang dijaringkan pemain berusia 25 tahun itu dalam Unity Shield, sekaligus membantu Perak menewaskan Kedah 3-1.

“Shahrel Fikri semakin bijak, semakin kuat, semakin tajam di depan gawang lawan, selain berjaya membentuk keserasian bersama rakan sepasukan,” katanya kepada Sinar.

“Dia menjaringkan gol pada perlawanan persahabatan pra-musim di Singapura dan dalam Unity Shield pun dia menjaringkan gol. Dia menunjukkan peningkatan dalam permainannya.

Walaubagaimanapun, Mehmet menganggap peningkatan Shahrel juga banyak dibantu oleh rakan sepasukannya,

“Kita ada pasukan yang besar kali ini dengan semua pemain sentiasa bekerja keras dan saya memang berbangga dengan mereka.”

“Saya sungguh gembira dengan persembahan semua pemain. Ini adalah trofi pertama untuk Perak musim ini dan ia adalah hasil kerja keras pemain.

“Dari awal perlawanan hingga ke wisel penamat, pemain telah bekerja keras dan percaturan kita menjadi pada perlawanan ini.

“Secara keseluruhannya, perlawanan ini adalah perlawanan yang baik. Kedah adalah pasukan yang sangat bagus, tetapi Perak pula yang berjaya ‘bermain bola’ dengan lebih baik.”