Malaysia Berita

Zaquan tampil berbeza di dalam video Schick

Zaquan Adha Abdul Razak tidak asing lagi dalam arena bola sepak Malaysia. Beliau adalah antara nama yang telah banyak mencorakkan bola sepak negara sehingga sekarang.

Bermain di posisi penyerang, ianya bukan tugas mudah buat Zaquan. Tetapi ketajaman dan sifat ingin menjaringkan gol telah lama sebati di dalam diri pemain kelahiran Negeri Sembilan.

Beliau mewakili Kedah setelah kontraknya bersama pasukan Kuala Lumpur tamat pada musim lalu. Diberi kepercayaan oleh Aidil Sharin Sahak, jurulatih Kedah, untuk mengetuai bahagian serangan Kedah bersama-sama dengan Fernando Rodriguez dan juga Jonathan Bauman.

Biarpun jarang diturunkan, Zaquan tetap memberi impak kepada skuad Kedah. Beliau adalah antara nama yang berjaya membawa Kedah ke pentas akhir Piala FA musim ini.

Dalam 20 penampilan bersama Kedah, beliau telah menjaringkan dua gol untuk pasukan Lang Merah. Pengalaman yang dimiliki oleh Zaquan ditagih oleh Aidil Shahrin untuk disemai kepada pemain-pemain muda.

Terbaharu, Zaquan telah mencipta rekod tersendiri apabila beraksi di dalam satu iklan pencukur. Beliau dilihat sedang bersukan dan menikmati waktu petang dengan sedikit latihan ringan.

Video yang telah mendapat 1 juta tontonan itu telah berjaya menarik minat para peminat untuk menonton.

Anda boleh lihat video yang berdurasi satu minit lebih itu dilaman Youtube atau klik di sini.