Malaysia Berita

JDT Luaskan Kuasa Di Itali

Kelab Johor Darul Ta’zim (JDT) mencipta sejarah baru apabila berjaya menjalinkan kerjasama dengan gergasi Itali, Juventus.

Perkembangan terbaru ini dilaporkan di laman rasmi Facebook, Johor Southern Tigers

Pertemuan diantara pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dengan pengerusi Juventus, Andrea Agnelli menemui hasil yang positif apabila kedua-dua kelab bersetuju untuk menjalinkan kerjasama.

“JDT dan Juventus telah bersetuju untuk bekerjasama dan Harimau Selatan akan menghantar satu delegasi ke Turin beberapa minggu akan datang bagi membincangkan lebih lanjut mengenai kolaborasi yang akan dijalinkan.” Kata kenyataan tersebut.

“Agnelli menjemput baginda untuk santapan tengah hari, di mana kedua-dua individu penting dalam membuat keputusan pasukan tersebut berbincang mengenai cara bagaimana kedua-dua kelab boleh menjalinkan kerjasama.”

Ini bukanlah kali pertama JDT menjalinkan kerjasama dengan gergasi Eropah, di mana sebelum ini mereka telah menjalinkan hubungan dengan Valencia FC dan Borrusia Dortmund.

“JDT cukup berminat untuk memperluaskan wawasan mereka ke Itali serta mendapatkan pandangan bernilai dari kelab paling berjaya di Itali. Juventus telah memenangi 34 kejuaraan Serie A.”