Malaysia Berita

Faiz Nasir Pemain Baru The Red Giants

The Red Giants hari ini mengumumkan telah menandatangani pemain bertubuh kecil, Faiz Nasir daripada Terengganu FC.

Pemain yang berasal daripada Pasir Mas, Kelantan telah menunjukkan prestasi yang baik sehingga berjaya membawa Terengganu FC ke pentas akhir Piala Malaysia. 

Beliau yang berumur 26 tahun mempunyai pengalaman yang luas dan pernah beraksi bersama pasukan Kelantan, PBAPP, Felcra dan terakhir sekali Terengganu FC sebelum berpindah ke Selangor.

Persatuan Bolasepak Selangor mengumumkan kehadiran beliau dilaman sesawang redgiants.faselangor.my.

“Suka citanya diumumkan Faiz Nasir kini sah bergelar pemain Selangor FA bagi musim 2019.

Pemain bertubuh kecil yang laju ini terkenal dengan gol kaki kiri cantik beliau di pentas final Piala Malaysia tahun ini. Faiz yang berasal dari Pasir Mas, Kelantan, telah melengkapkan perpindahan dari Terengganu FC setelah menandatangani kontrak untuk bersama pasukan Selangor bagi musim hadapan.” Kata kenyataan tersebut.

Ini adalah antara usaha Selangor FA dalam menajamkan bahagian serangan mereka bagi menghadapi musim hadapan.

“Kehadiran Faiz Nasir adalah bukti komitmen persatuan untuk menambahkan ketajaman bahagian serangan pasukan Selangor bagi menjulang kejuaraan musim hadapan.

Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) mengucapkan selamat datang ke wilayah Gergasi Merah dan semoga belaiu dapat bersama-sama menjadikan Selangor sebagai pasukan yang digeruni dan terus gemilang.” Kata kenyataan tersebut.