Malaysia Berita

Apa sebab prestasi Shahrom Kalam semakin merosot?

Shahrom Kalam.

Nama yang sering diperkatakan oleh peminat bolasepak tempat. Suatu masa dahulu, Shahrom dilabel sebagai antara pemain pertahanan terbaik di Malaysia, terutamanya pada tahun 2015, di mana beliau menjadi kapten pasukan Selangor yang berjaya meraih kejuaraan Piala Malaysia buat kali ke-33.

Musim itu juga, Shahrom membentuk keserasian yang cukup bagus bersama Rob Cornthwaite. Kombinasi tersebut menjadi nadi pasukan kendalian Mehmet Durakovic dan Shahrom memainkan peranan yang cukup besar.

Namun, sejak kebelakangan ini, prestasi Shahrom sudah mula merosot. Insiden malam semalam bukan insiden yang mengejutkan penyokong Perak. Hakikatnya, kesilapan seperti itu sudah menjadi norma di Stadium Perak, musim ini. Walaupun Shahrom dan Thiago cukup berpengalaman sebagai pemain individu, gandingan mereka tidak begitu memberangsangkan minggu ini.

Jadi, mengapa prestasi Shahrom Kalam semakin merosot musim ini? Faktor usia? Masalah gandingan bersama Thiago? Jurulatih yang tidak tepat? Beri pandangan anda di laman Facebook rasmi kami!