Liga Super Malaysia

Video Consadole Sapporo 2-0 Urawa Reds, Chanathip Kucar Kacirkan Pertahanan Urawa

Chanathip Songkrasin berjaya membantu Hokkaido Consadole Sapporo untuk menang 2-0 keatas gergasi bola sepak Jepun, Urawa Reds, dalam saingan J1 League sebentar tadi.

Beliau yang tersenarai dalam kesebelasan utama kelihatan semakin serasi dengan gaya permainan Consadole Sapporo berjaya mempamerkan aksi memukau apabila banyak kali mengucar kacirkan pertahanan Urawa Reds dengan gerakan dan hantaran bola yang mengelirukan lawan.

SAPPORO, JAPAN – JULY 29: Chanathip Songkrasin of Consadole Sappporo controls the ball under pressure of Urawa Red Diamonds defense during the J.League J1 match between Consadole Sapporo and Urawa Red Diamonds at Sapporo Dome on July 29, 2017 in Sapporo, Hokkaido, Japan. (Photo by Ikko Asano/Gigadesign – JL/Getty Images for DAZN)

Bagaimanapun Chanathip dikeluarkan pada minit ke 63, digantikan oleh bekas pemain Muangthong United juga sebelum ini, Jay Bothroyd dan pada minit ke 88, Jay berjaya menjaringkan gol kedua Consadole Sapporo.

Consadole Sapporo kini mengutip 19 mata dan berada dikedudukan 14 J1 League manakala Urawa Reds pula mengutip 29 mata ditangga ke 8 liga selepas 19 perlawanan.

ชมฟอร์ม ชนาธิป สรงกระสินธ์ ในเกมช่วยต้นสังกัดเอาชนะ อุราวะ เร้ด ไดมอนด์ส 2-0 ขอบคุณ คลิปจาก YAHAA TV

ฟุตบอลทีมชาติไทยさんの投稿 2017年7月29日