Liga Perdana Berita

Khabar terkini tentang Mauricio Pochettino kepada Man United dengan keputusan Ten Hag semakin hampir

Berita terkini pengurus Manchester United seterusnya dengan pendirian jelas mengenai Mauricio Pochettino

Berita terbaharu yang melanda Manchester United ialah selepas Thomas Tuchel mengetepikan dirinya sendiri, kelab itu tidak mungkin melantik Mauricio Pochettino sebagai pengurus baharu mereka jika Erik ten Hag berlepas, menurut laporan.

Laporan itu muncul pada hujung minggu bahawa bekas bos Bayern Munich Thomas Tuchel telah bertemu dengan ketua INEOS dan orang besar Sir Jim Ratcliffe sendiri. Bagaimanapun, menurut wartawan Itali yang boleh dipercayai, Fabrizio Romano, bekas bos Bayern Munich, Tuchel kini diketepikan kerana dia bersedia untuk berehat daripada pengurusan.

Masa depan Ten Hag goyah untuk beberapa lama, yang menimbulkan spekulasi bahawa Tuchel adalah salah satu pilihan utama untuk menggantikan pemain Belanda itu selepas tempoh Tuchel di Bayern disahkan berakhir pada Februari. Selepas itu, orang-orang seperti Roberto De Zerbi, Graham Potter, Gareth Southgate juga muncul sebagai pilihan lain dengan bos Stamford Bridge yang baru berlepas Mauricio Pochettino ditambah ke dalam senarai itu.

Hanya beberapa hari selepas berakhirnya kempen 2023/24, the Blues mengesahkan pemergian Pochettino dan dengan cepat namanya dikaitkan dengan United namun dia tidak kelihatan bersedia untuk mengambil alih tugas. Menurut The Telegraph, bekas bos Tottenham itu tidak mungkin dilantik jika Ten Hag akhirnya pergi.

Walaupun keputusan muktamad mengenai masa depan pemain Belanda itu dijangka tidak lama lagi, United dalam pada itu terus dikaitkan dengan pergerakan pemain menjelang pembukaan jendela perpindahan musim panas dalam masa kurang satu minggu.

Jarrad Branthwaite dari Everton, bintang muda Benfica Joao Neves dan Benjamin Sesko dari RB Leipzig adalah tiga nama penting yang diminati oleh pemain terbaik di Old Trafford. Neves dan Sesko akan sibuk untuk beberapa minggu akan datang di kejohanan Eropah, manakala peninggalan Branthwaite daripada skuad England memberi petanda baik untuk United dengan kemungkinan rundingan akan berlaku mengenai perpindahan yang berpotensi.

Keutamaan lain ialah membenarkan peminjaman keluar dengan Jadon Sancho, Mason Greenwood dan Donny van de Beek antara peminjam yang kembali dijangka berlepas secara kekal. Casemiro, Victor Lindelof dan juga Marcus Rashford juga boleh mengikut jejak Raphael Varane sebagai pemain senior yang mungkin akan berpindah.