Liga Perdana Berita

Erik ten Hag ingin membaiki bilik persalinan yang berpecah-belah dengan sesi satu lawan satu dengan pemainnya

Baiklah, lewat daripada tidak sama sekali seperti kata pepatah.

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag kini nampaknya tidak sabar untuk mengadakan rundingan pertarungan satu lawan satu dengan semua pemainnya dalam apa yang kelihatan seperti cubaan terdesak untuk membersihkan kandang Aegean untuk membaiki kekacauan bilik persalinan, lapor The Sun. Pemain Belanda yang tidak selaras itu telah mengarahkan pemainnya yang tidak berpuas hati untuk bertemu dengannya dua hari ini sambil dia mencari penyelesaian untuk memperbaiki semua masalah tersebut.

Pemain Belanda itu yang pernah duduk seolah-olah tidak tersentuh di menara gading Ajaxnya kini semakin jauh daripadanya dalam Liga Perdana Inggeris dan mahu bertenang kerana dia kini tiba-tiba berminat untuk mengetahui sebarang dan semua isu yang mungkin dihadapi oleh setiap pemain Man Utd. dengan dia, kakitangannya, latihannya, taktik, strategi dan dan juga isu yang mungkin mereka hadapi dengan rakan sepasukan mereka.

Kelab Old Trafford itu tidak mampu lagi untuk menaikkan semangat mereka kerana mereka mengalami permulaan terburuk dalam satu musim dalam 61 tahun selepas tewas lapan daripada 15 perlawanan pembukaan mereka di semua pertandingan setakat ini.

Tewas 3-0 kepada Newcastle United pada malam Rabu di laman sendiri dalam pusingan 16 Piala Carabao – selepas kekalahan memalukan 3-0 dalam kekalahan derby baru-baru ini sebelum itu kepada pesaing merentas bandar Manchester City – mereka sememangnya berada dalam keadaan yang paling tidak diingini keadaan. Selain itu, memastikan tempat ke pusingan 16 terakhir Liga Juara-Juara juga kelihatan tidak terlalu realistik matlamat untuk mencapai antara pasukan terbaik Eropah selepas mereka tewas dua perlawanan kumpulan pembukaan mereka kepada Bayern Munich dan Galatasaray dengan mudah.

Mereka telah tewas lima daripada sepuluh perlawanan Liga Perdana, dengan hanya kemenangan kecil yang hampir tidak dapat mengekalkan mereka, memenangi perlawanan tersebut hanya dengan satu gol.

Situasi ini telah diburukkan lagi dengan kebocoran bahawa terdapat perpecahan dan pergolakan di bilik persalinan, keadaan tidak sihat dan kronik yang berterusan dari musim-musim terdahulu, yang pasti Ten Hag tidak dapat menahan tetapi sebaliknya berkemungkinan besar menyumbang dengan caranya yang autoritarian.

Secara realistik juga keadaan pemilikan hampir tidak membantu keadaan sama sekali. Ten Hag kini sepatutnya sedar sepenuhnya hakikat bahawa tugasnya dipertaruhkan setelah membelanjakan hampir £400 juta untuk pemain sejak tiba lebih sedikit setahun yang lalu.

Masa sedang mendesaknya untuk mencari jalan untuk mengubah keadaan dan menyelamatkan kempen mereka dan kulitnya sendiri, dan apa-apa yang kurang daripada kemenangan menentang Fulham di Craven Cottage pada hari Sabtu boleh melihat satu lagi paku dalam peti untuknya.

Terdapat tiga perlawanan sebelum rehat antarabangsa seterusnya, dan keputusan mereka boleh menjadikan atau menamatkan kerjayanya di Manchester United.