Liga Perdana Berita

Dua sasaran serangan baharu dalam barisan silang Blues ketika Mauricio Pochettino kelihatan untuk membawa masuk seorang lagi penyerang

Bos baharu Chelsea, Mauricio Pochettino, telah menyenarai pendek penyerang baharu dalam usaha serius untuk memperkukuh barisan hadapan menyerang pasukan itu.

Berikutan kebimbangan yang dinyatakan oleh Pochettino tentang kekurangan tenaga api pasukan di barisan hadapan mereka untuk musim akan datang, The Blues sedang giat meneroka pilihan untuk menangani kelemahan ini dengan menyusun senarai pendek yang terdiri daripada sasaran penyerang berpotensi yang termasuk orang-orang seperti Elye Wahi dari Montpellier dan Dusan Vlahovic dari Juventus, menurut Evening Standard.

Walaupun tiada keputusan muktamad masih belum dibuat berhubung usaha mencapai sasaran ini, pemain yang disahkan setakat ini termasuk Christopher Nkunku dan Nicolas Jackson pada musim panas ini. Kemungkinan, jika tidak mungkin, pemergian pemain Belgium Romelu Lukaku boleh menunjukkan kemungkinan penyerang lain tiba.

Mengejar pilihan serangan tambahan untuk mengukuhkan kuasa serangan menyerang mereka menunjukkan komitmen The Blues untuk mengukuhkan kehebatan barisan hadapan pasukan. Ini bertepatan dengan ketibaan Pochettino kerana pemain Argentina itu telah segera menyalakan fius untuk mencetuskan pendekatan proaktif yang amat diperlukan untuk mengenal pasti sasaran berpotensi yang diharapkan dapat memastikan skuad yang lengkap untuk musim akan datang.

Penandatanganan kelab baru-baru ini dan perbincangan berterusan dengan Wahi dan Vlahovic adalah bukti keazaman mereka untuk mengekalkan kelebihan daya saing dalam Liga Perdana.

Perbincangan telah pun bermula dengan Montpellier mengenai Wahi, penyerang berusia 20 tahun yang menjanjikan yang menjaringkan 19 gol yang mengagumkan dalam 33 perlawanan liga musim lalu. Sebagai icing tambahan pada kek, Dusan Vlahovic juga boleh didapati dengan harga sekitar £68 juta. Daripada kedua-dua ini, penyerang lain dalam radar kelab termasuk Victor Osimhen dari Napoli dan Rasmus Hojlund dari Atalanta.