Liga Perdana Berita

David Moyes mengenai pengendalian Erik ten Hag terhadap pemain Manchester United, Cristiano Ronaldo

Man United menentang West Ham dalam Liga Perdana pada petang Ahad dan David Moyes telah membincangkan bekas kelabnya.

David Moyes enggan terlibat dalam perbincangan mengenai Cristiano Ronaldo dari Manchester United.
Ronaldo telah disepadukan semula ke dalam skuad pasukan utama awal minggu selepas rundingan damai dengan Erik ten Hag dan dia memulakan perlawanan menentang FC Sheriff dalam Liga Europa pada malam Khamis, menjaringkan gol pertamanya di Old Trafford musim ini dalam perlawanan itu.

Pemain berusia 37 tahun itu tidak berpuas hati dengan kekurangan minit musim ini, tetapi bekas pengurus Ajax itu telah dipuji secara meluas kerana pengendaliannya terhadap pemain itu, yang menjadi tajuk utama ketika menyerbu ke terowong awal semasa kekalahan 2-0 United kepada Tottenham.

United tidak tewas dalam tujuh perlawanan dan mereka akan berusaha untuk melanjutkan rekod itu menentang West Ham pada hari Ahad. Ten Hag memuji Ronaldo atas prestasinya pada pertengahan minggu, yang menunjukkan penyerang itu boleh memulakan liga ketiganya hujung minggu ini.

Moyes, bercakap pada sidang akhbar pra-perlawanannya, ditanya mengenai peningkatan United musim ini dan dia juga mengulas mengenai pengendalian Ten Hag terhadap situasi Ronaldo, walaupun dia memastikan dengan berhati-hati memilih kata-katanya mengenai isu itu.

“Saya fikir mereka telah meningkat dan mereka kelihatan seperti sedang menuju ke arah yang baik pada masa ini,” kata Moyes. “Tetapi saya rasa kami juga begitu, jadi kami perlu melihat apa yang kami lakukan. Jelas sekali pergi ke Old Trafford untuk sesiapa sahaja adalah perlawanan yang sukar.

“Kami tahu perkara itu berlaku, mereka mempunyai beberapa pemain yang sangat baik, jadi kami perlu bermain dengan sangat baik, tetapi kami juga mempunyai pemain yang bagus. Seperti yang saya katakan sebelum ini, kami mendapati sedikit prestasi. Kami boleh lakukan dengan menamatkan peluang dengan lebih baik sedikit.

“Secara keseluruhan, saya sangat gembira dengan prestasi kami. Bukan untuk saya bercakap tentang Manchester United [dan situasi Ronaldo], saya mempunyai peluang untuk melakukannya sejak lama dahulu, tetapi saya sentiasa melihat kepada mana-mana pengurus. yang pergi ke Manchester United dan mengucapkan selamat maju jaya.

“Ia adalah kerja yang hebat dan kelab yang hebat, jadi peluang untuk menguruskan di sana adalah pengalaman yang hebat. Pemain di Manchester United bercakap untuk diri mereka sendiri dan pemain yang anda sebutkan adalah pemain yang luar biasa tetapi saya tidak mahu mempunyai pendapat mengenainya.”