Liga Perdana Berita

Richarlison membuka minat Gunners di tengah-tengah kebimbangan kontrak William Saliba

Ia mungkin rehat antarabangsa tetapi masih banyak yang berlaku di Arsenal ketika The Gunners bersiap sedia untuk kembali beraksi dalam Liga Perdana pada hujung minggu depan dengan harapan untuk mengekalkan tempat mereka di puncak liga.

Penyerang Tottenham Richarlison telah membuka minat perpindahan Arsenal dalam perkhidmatannya musim panas ini, sementara di tempat lain terdapat kebimbangan yang semakin meningkat mengenai masa depan William Saliba sebagai The Gunners menghentikan perjanjian baharu untuk pemain pertahanan itu. Sementara itu, pasukan London Utara itu dikatakan antara kelab yang ‘menjejaki’ salah seorang pemain Villareal yang mendapat penilaian tinggi.

Richarlison telah mendedahkan Chelsea dan Arsenal berminat untuk mendapatkannya pada musim panas ini sebelum Tottenham membuat perpindahan. Penyerang Brazil itu meninggalkan Everton ke London Utara dalam perjanjian bernilai £60 juta dan sudah pun memenangi peminat Spurs, tetapi musimnya mungkin kelihatan sangat berbeza jika Lilywhites tidak berpindah untuk mendapatkan tandatangannya dengan begitu cepat. Chelsea banyak dikaitkan dengan bidaan, manakala Arsenal juga dianggap sebagai calon.

Bercakap semasa bertugas antarabangsa bersama Brazil, Richarlison berkata (melalui Goal):

“Saya tahu Chelsea membuat tawaran, dan saya percaya Arsenal juga menghubungi Everton untuk bertanya tentang keadaan saya, tetapi Spurs datang dan membayar yuran, anda tahu? Ia semudah itu. Everton terpaksa menjual beberapa pemain untuk mengelakkan masalah Financial Fair Play, dan rundingan itu sangat singkat, sejujurnya.”