Liga Perdana Berita

Romelu Lukaku dengan gembira menyertai semula Inter Milan dari Chelsea

Romelu Lukaku nampaknya sangat lega kerana telah menyelesaikan perpindahan pinjamannya kembali ke Inter Milan, kurang setahun sejak dia meninggalkan Serie A untuk kembali ke Chelsea dan Liga Perdana Inggeris. Yang, malangnya untuk kedua-dua kelab dan pemain, tidak menjadi seperti yang diharapkan tetapi sebaliknya.

Inter telah menjual pemain Belgium itu pada musim panas lalu kepada The Blues pada harga £79.5m – rekod kelab untuk kelab London itu – tetapi perpindahan itu terbukti mengecewakan kelab dan pemain kerana bukan sahaja penyerang Belgium itu gagal untuk menghantar barang tetapi hanya menjaringkan lapan gol Liga Perdana Inggeris dalam 26 perlawanan dan dia juga menjadi punca utama kejatuhan besar dengan kelab itu selepas temu bual dengan televisyen Itali pada Disember apabila dia mengkritik strategi dan taktik bola sepak pengurus Thomas Tuchel malah membuat lirikan tentang harapan untuk kembali. kepada Inter.

Kurang tujuh bulan kemudian, Lukaku kini telah mendapat apa yang diingininya.

Jika ingatan berfungsi dengan betul, perkembangan semasa ini, dan sentimen peribadinya, adalah berbeza secara langsung dengan apa yang disuarakan dengan begitu fasih apabila dia tidak membuang masa mengikuti Conte keluar dari pintu dan kembali ke Chelsea musim lalu, sebuah kelab yang telah ditinggalkannya. 2014, dengan kontrak lima tahun.

“Saya gembira dan diberkati dapat kembali ke kelab yang hebat ini,” kata Lukaku ketika itu.

Kini nampaknya penyerang yang berfikiran berubah-ubah itu menyanyikan lagu yang sama sekali baru.
Laporan mencadangkan Inter akan membayar Chelsea yuran pinjaman sebanyak £6.9 juta serta bonus £3.5 juta jika mereka memenangi kejuaraan Serie A dan menanggung gajinya untuk musim ini.

main berusia 29 tahun itu juga dianggap telah bersetuju dengan pemotongan gaji untuk mendapatkan perpindahan yang akan menyaksikan gajinya turun daripada £325,000 seminggu di Stamford Bridge kepada sekitar £210,000. Nah, rasa ini adalah kes pukulan yang berbeza untuk orang yang berbeza apabila keadaan menjadi sukar. Lagipun, ini semua tentang meredakan ego yang lebam kerana tidak dapat menghantar barang apabila dia kembali bercita-cita tinggi ke Chelsea musim lalu.

Nampaknya mustahil untuk saya kembali ke sini tetapi kami berjaya melakukannya dan saya berterima kasih kepadanya (presiden Inter Steven Zhang) atas cara dia terus mendesak dan percaya ia mungkin,” kata Lukaku dalam temu bual dengan Inter TV.

“Kami berjaya melakukannya pada akhirnya dan saya gembira dapat kembali.”