Liga Perdana Berita

Harry Kane berikrar untuk membantu Heung-min Son menewaskan Mohamed Salah

Mohamed Salah kini berdepan pertarungan sengit untuk mendapatkan Kasut Emas Liga Perdana ketiganya ketika pemain angkuh Tottenham Heung-Min Son menghembuskan nafasnya ke lehernya.

Walaupun penyerang Liverpool itu pantas keluar dari halangan dan mendahului carta penjaring untuk sebahagian besar musim ini, dia kini berdepan ancaman serius dalam kuasa besar bintang Spurs, Son – yang hanya berada di belakang penyerang The Reds ketika dia menyarungnya. Gol ke-21 musim ini dalam kemenangan 3-0 ke atas Arsenal.

Dengan hanya dua perlawanan berbaki, penyerang Korea Selatan yang menakjubkan itu berada dalam prestasi cemerlang untuk mencapai Kasut Emas pertamanya di peringkat teratas.

Harry Kane – penerima anugerah berprestij sebelum ini sebanyak dua kali – telah berikrar untuk membantu rakan sepasukannya, Son merangkul hadiah tahun ini, walaupun dia berwaspada bahawa misi utamanya adalah untuk mendapatkan tempat 4 teratas terakhir apabila dia berhenti. kekurangan tugasan sepakan penalti Son yang menjanjikan semasa perlawanan terakhir kelab menentang Norwich.

“Kami perlu menunggu untuk melihat apa yang berlaku,” kata Kane.

“Sonny telah hebat untuk kami, satu lagi gol malam ini, kami mempunyai satu lagi perlawanan penting pada hari Ahad yang saya pasti dia akan bersedia.

“Mudah-mudahan kami dapat memenanginya Kasut Emas, itu bagus tetapi sudah tentu, dia tahu dan kami tahu bahawa tiga mata adalah perkara yang paling penting.”

Sementara itu, Salah kelihatan agak mementingkan diri sendiri kerana dia mendakwa bahawa jumlah jaringannya adalah bukti bahawa dia harus dianggap yang terbaik di dunia dalam kedudukannya.

“Jika anda membandingkan saya dengan mana-mana pemain dalam kedudukan saya, bukan sahaja dalam pasukan saya tetapi di dunia, anda akan mendapati bahawa saya adalah yang terbaik,” kata Salah kepada beIN Sports.

“Saya sentiasa fokus pada kerja saya dan melakukan yang terbaik dan nombor saya adalah bukti terbaik kata-kata saya.

“Saya suka untuk sentiasa mencipta cabaran baharu untuk saya, bekerja dengan cara yang berbeza dan membuat perubahan dan itu adalah tugas saya.”