Liga Perdana Berita

Gary Neville berpendapat kejuaraan Liga Perdana Inggeris tidak dapat dimenang Man United musim ini

Gary Neville yakin tidak ada harapan untuk Man United memenangi gelaran Liga Perdana musim ini kerana mereka ‘tidak bermain dengan baik sebagai satu pasukan’ berbanding pasukan lain yang mencabar di bahagian atas divisi.

Selepas permulaan yang kuat untuk kempen, Setan Merah telah melekat, tewas tiga daripada empat perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan, terakhir menentang Aston Villa Liga Perdana pada hari Sabtu.

Kortney Hause memberikan kemenangan 1-0 kepada Villa, dengan Bruno Fernandes kehilangan penalti waktu berhenti, pada petang yang mengecewakan untuk Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United hanya satu mata di tangga teratas pada malam Ahad, tetapi Neville merasakan mereka tidak akan dapat memenangi gelaran musim ini kerana kurangnya kekompakan mereka sebagai satu pasukan, tidak dibantu oleh kedatangan tiga musim panas mereka yang besar tandatangan.

“Saya mengatakannya walaupun mereka menang, walaupun ketika [Cristiano] Ronaldo menjaringkan gol, mereka tidak bermain dengan cukup baik sebagai pasukan untuk memenangi liga ini pada pandangan saya. Mereka tidak bermain dengan baik sebagai satu pasukan, “kata Neville di podcast Sky Sportsnya.

“Saya rasa anda harus menjadi unit dalam dan di luar simpanan, dan apabila anda hanya memberikan beberapa saat, saat-saat itu tidak akan berlaku untuk anda dalam permainan tertentu.

“Anda memerlukan corak permainan, anda memerlukan cara bermain, dan pada masa ini saya masih melihat sekumpulan individu bermain dalam beberapa saat, dengan beberapa corak dan kombinasi kadang-kadang, tetapi masih satu pasukan di mana beberapa cukup baru bersama-sama – Cristiano Ronaldo, Raphael Varane, Jadon Sancho – tetapi mereka harus bersatu sebagai satu pasukan dan mula menentukan gaya permainan. Kemudian anda mula mendapat hasil apabila anda tidak bermain dengan baik.”

Neville mengatakan tugas sekarang berada di tangan Solskjaer untuk menggabungkan kumpulan pemain berbakat ke dalam satu pasukan, tetapi tidak dapat melihat mereka mengalahkan Manchester City, Liverpool atau Chelsea musim ini.

“Saya memanggil mereka kumpulan yang aneh, kerana saya masih melihat mereka dan menganggap mereka sebagai pasukan yang memenangi permainan dalam beberapa saat,” kata Neville.

“Saya melihat Chelsea, Liverpool dan Man City, mereka adalah satu pasukan. Mereka meletakkan persembahan berpasukan. Itu tidak bermaksud United tidak pernah melakukannya, tetapi Ole sekarang harus menyatukan United dalam satu pasukan.”