eropah Berita

Lionel Messi terpesona dengan bintang Tottenham semasa Copa America 

Lionel Messi dilaporkan sungguh terpesona dengan pemain pusat Tottenham Hotspur, Christian Romero, setelah bermain dengannya untuk Argentina semasa Copa America musim panas ini.

Laporan Athletic mengungkapkan semua tentang hubungan Messi dan Romero di lapangan, bahkan menyatakan bahawa minat kapten Argentina berusia 34 tahun untuk pemain pertahanan berkembang begitu banyak sehingga ketika kembali ke Camp Nou setelah kejohanan, tujuan dan keinginan utamanya adalah untuk bawa Romero bersamanya.

Sayangnya Spurs pada akhirnya berjaya mendapat tandatangan Romero dan Messi sendiri akhirnya pun terpaksa meninggalkan Barcelona untuk bergabung dengan Paris Saint-Germain.

Romero hanya membuat debut untuk Argentina pada 4 Jun tetapi melangkah untuk memainkan peranan besar dalam kemenangan Copa America mereka, yang merupakan trofi utama pertama Messi bersama bangsanya. Pemain pertahanan tengah itu hanya bermain tiga perlawanan dalam kejohanan itu tetapi memulakan final dan mengekalkan kedudukan bersih dengan pesaingnya, Brazil.

Setelah melihat persembahannya untuk Argentina, Messi dilaporkan putus asa untuk mendapatkan ‘pencerobohan dan fizikal’ Romero ke dalam pertahanan Barcelona.