LaLiga Berita

Pelatih Sepanyol boleh berpindah ke Barcelona ‘tanpa pampasan kewangan’

Ronald Koeman ketika ini agak selesa di Barcelona, ​​walaupun semua drama yang berlaku di sekitar kelab sejak dia mengambil alih di Camp Nou.

Joan Laporta, presiden baru kelab, tidak menyesuaikan diri dengan sasaran pengurusan tertentu dan telah memberi kesan bahawa Koeman akan diberi peluang baik untuk berjaya dalam peranannya.
Sekiranya keadaan tidak berjalan dengan baik maka tidak dapat dielakkan bahawa khabar angin akan bermula lagi. Pada masa itu, Xavi Hernandez juga akan dihubungkan.

Edisi Khamis Sport melaporkan Xavi hampir memperbaharui perjanjiannya sebagai pengurus Al-Sadd. Dia telah bersama kelab Qatar selama enam tahun, bermula pertama sebagai pemain dan kemudian beralih ke peranannya sebagai pengurus dan menimba pengalaman dalam hal itu.

Kedua belah pihak senang satu sama lain, dan menurut Sport akan terus ada klausa dalam perjanjian baru … yang memungkinkan Xavi pindah ke Barcelona bila dia beringin.

Akhbar Catalan mengatakan bahawa semua orang tahu bahawa, cepat atau lambat, Xavi akan bertugas di Barcelona, ​​dan klausa itu bermaksud dia akan kembali ke Sepanyol ‘tanpa pampasan kewangan’ walaupun ini bermaksud melanggar kontraknya di Al-Sadd.