Liga Perdana Berita

Paul Pogba disuruh bersantai dan menunjukkan percakapannya untuk padang setelah secara terbuka menggoda Real Madrid

Penyerang Manchester United, Paul Pogba telah diberitahu untuk ‘tutup mulut’ setelah mengulangi secara terbuka kegemarannya bermain untuk Real Madrid.

Bintang United itu seolah-olah meninjau kembali hubungannya dengan Real Madrid dan tanpa malu-malu membuka semula perhubungannya dengan kelab Bernabeu minggu ini, dengan mengakui bahawa ia adalah ‘impian’ untuk bermain di sana di bawah jurulatih Zinedine Zidane.

Warganegara Perancis itu masih tinggal selama setahun dalam perjanjian Old Trafford dan secara konsisten dikaitkan dengan perpindahan ke kelab gergasi Sepanyol selama lebih dari dua tahun sekarang.

menunjukkan pandangan ke depan dan mengatakan kepadanya untuk ‘melakukan sesuatu di atas lapangan’ ketika dia membuka kembali penggodaannya dengan Los Blancos.

Bekas bek kanan Liverpool Steve Nicol mengulangi komen orang Norway itu, sambil menambah:

“Hanya kerana seseorang mengajukan soalan kepada anda, anda tidak perlu menjawabnya.

“Sekiranya anda menjawabnya, yang harus anda katakan adalah:” Saya gembira di Manchester United, itu satu-satunya perkara yang saya fikirkan, “dan itulah akhir cerita.

“Saya rasa ia memberitahu anda lebih banyak mengenai Paul Pogba. Saya sebenarnya sudah lama bertahan dengannya – mungkin dua tahun pertama masanya di Manchester United.

“Tetapi benar-benar jelas, lelaki ini tidak mempunyai kepimpinan sama sekali, dan anda boleh tahu.”

Pogba telah jauh dari yang terbaik selama 12 bulan terakhir dan telah membuat permulaan yang tenang untuk musim baru, walaupun tetap biasa ketika berada di bawah kendali Ole Gunnar Solskjaer.

Dia telah mengalami beberapa masalah kecederaan pada separuh pertama musim 2019-20 sebelum kembali semasa Projek Memulakan Semula.

Tetapi pencapaian dua gol dalam 26 perlawanan pada tahun lalu tidak menghalangnya untuk bercakap secara terbuka mengenai perpindahan ke juara LaLiga Zidane lagi, dengan mengatakan minggu ini:

“Ya, semua pemain bola akan suka bermain untuk Real Madrid. Ia adalah impian bagi saya, mengapa tidak satu hari nanti?

“Saya di Manchester dan saya suka kelab saya. Saya bermain di Manchester, saya bersenang-senang dan saya mahu melakukan semua perkara untuk meletakkan kelab di tempat yang sepatutnya. Saya akan memberikan segalanya kepada maksimum, seperti rakan sepasukan saya.”

Pogba juga mengakui bahawa dia tidak yakin dengan masa depan United, dengan tinggal 10 bulan lagi dalam perjanjiannya:

“Tidak ada yang memberitahu saya apa-apa. Saya belum bercakap dengan Ed Woodward. Kami belum bercakap mengenai perjanjian baru.

“Pada masa ini, saya berada di Manchester dan saya menumpukan perhatian untuk kembali ke penampilan terbaik saya.

“Saya rasa akan ada masanya kelab akan datang dan bercakap dengan saya dan mungkin menawarkan sesuatu, atau tidak.

“Setakat ini, tidak ada yang berlaku. Saya tidak dapat memberitahu anda sesuatu yang saya tidak tahu.”