Liga Super Malaysia Berita

Penyokong Kedah tak sabar nak ‘sambut’ Akhyar Rashid

Penyokong Kedah Darul Aman (KEPDA) meminta agar jurulatih Johor Darul Ta’zim, Benjamin Mora menurunkan bekas pemain Kedah, Akhyar Rashid pada pertembungan diantara kedua-dua kelab di Stadium Darul Aman, malam ini.

Presiden KEPDA, Nor Asmadi Hamzah berkata kepada Berita Harian, seluruh penyokong Kedah ‘teruja’ untuk melihat bekas bintang muda mereka kembali ke tanah Helang Merah.

Beliau juga tidak menolak Akhyar akan mendapat ‘sambutan’ daripada penyokong Kedah susulan perpindahan kontroversinya ke JDT awal musim ini.

“Akhyar kena terima gelagat penyokong dan itu realiti sebagai pemain bola sepak profesional, jangan tak turun pula. Sebelum ini, pemain macam Akhyar memang kita bagi keistimewaan, tapi sekarang dia adalah lawan bila di atas padang,” kata Nor Asmadi.

“Kita minta jurulatih JDT turunkan Akhyar. Kalau kata pemain bernilai RM12 juta, kita nak tengoklah kemahiran pemain RM12 juta bertemu dengan anak kampung.

“Kita menanti (Akhyar) yang dulu asalnya dari budak kampung dan sekarang dikatakan pemain bernilai RM12 juta. Mampukah dia gegar Darul Aman atau Darul Aman yang gegar dia balik.”