Malaysia Berita

Negeri Sembilan Jalin Kerjasama Dengan Rhino SEA

Persatuan Bola Sepak Negeri (PBNS) hari ini mengumumkan telah menjalinkan kerjasama dengan jenama sukan daripada United Kingdom, Rhino Southeast Asia yang bakal menjadi penaja rasmi untuk jersi skuad Hoben Jang Hoben.

Pengumuman rasmi ini dibuat oleh Presiden PBNS, Yang Teramat Mulia Tunku Besar Tampin, Tunku Syed Razman Bin Tunku Syed Idrus Al-Qadri sebentar tadi pada majlis memperkenalkan rakan penaja di Plato Space, Subang Jaya.

“Kami sangat berbesar hati dengan kehadiran Rhino sebagai penaja rasmi kami pada musim ini. Kesudian jenama antarabangsa menaja kami membuktikan pasukan Negeri Sembilan tahun ini mempunyai potensi untuk mencapai kejayaan,” Ujar beliau.

Rhino yang baru bertapak di rantau asia pada tahun lalu telah memilih pasukan Negeri Sembilan sebagai pasukan pertama yang bakal menyarung jersi buatan mereka.

“Kami sangat bangga menjadi pasukan pertama di Malaysia dan Asia Tenggara untuk bekerjasama dengan mereka, tetapi ini lebih daripada sekadar perkongsian pakaian seperti Rhino akan menjaga bidang sintetik di hadapan bangunan PBNS di kalangan perkembangan perniagaan yang lain. ” kata Satwant Singh, Setiausaha Agung PBNS.

Selain daripada itu, turut diumumkan majlis perasmian jersi rasmi pasukan Negeri Sembilan serta pengenalan pemain yang bakal beraksi bersama skuad Hoben Jang Hoben untuk musim ini bersama peminat akan diakan pada 27 Januari 2019 bertempat di Mydin Seremban 2.

Untuk rekod, pasukan Negeri Sembilan akan dilatih oleh Mat Zan Mat Aris musim ini dan telah mendapatkan khidmat bekas pemain kebangsaan Norhafiz Zamani Misbah. Selain daripada itu, mereka juga mendapatkan khidmat Shunsuke Nakatake yang sebelum ini menyarung jersi PDRM.