Berita Asian Cup

Stadium Sunyi Sambut Kemenangan Besar Qatar Ke Atas Korea Utara

Almoez Ali menjaringkan empat gol selepas Qatar menang ke atas Korea Utara 6-0 pada kempen Piala Asia, semalam di Stadium Khalifa Bin Zayed.

Ali menjaringkan dua gol pada babak pertama dan dua lagi pada babak kedua untuk mendahului carta penjaring terbanyak dengan lima gol sepanjang perlawanan untuk membawa pasukan Piala Dunia 2022 ini ke pusingan 16.

Perlawanan ini bagaimanapun dipenuhi oleh penyokong Korea Utara yang hadir lebih daripada 300 orang manakala penyokong tuan rumah tidak seramai penyokong lawan.

Kemenangan besar Qatar, yang disambut dengan bertepuk tangan pada wisel terakhir, juga mengesahkan kemaraan Saudi dari Kumpulan E dengan kedua-dua pasukan dengan enam mata maksimum selepas dua perlawanan.

Mark Slonek dari Jerman, mengatakan bahawa ia merasa kasihan dan malu kerana tidak ramai peminat yang dapat turun menyaksikan perlawanan ini.

“Ini nyata malu,” kata pengendali Jerman berusia 43 tahun dari Stuttgart.

“Ia seperti permainan rendah di Jerman, mungkin ada 100 orang di sini. Lebih banyak kakitangan (daripada peminat). Saya menjangkakan lebih daripada 1,000 orang. “.