Liga Super Malaysia Berita

Klopp Tak Mahu Terlalu Selesa

Liverpool gagal untuk merangkul kejuaraan liga biarpun hampir berbuat demikian pada musim 2013/2014 dan 2008/2009. Kali terakhir Liverpool merangkul kejuaraan adalah pada tahun 1990 sebelum era Liga Perdana diperkenalkan.

Bagi pengurus pasukan Liverpool, Jurgen Kloop tidak mahu duduk terlalu selesa dengan kedudukan teratas Liga  menjelang jadual padat selepas perayaan krismas.

Biarpun berkelebihan empat mata di tangga teratas menjelang pertemun Boxing Day di tempat sendiri bertemu Newcastle berbanding juara bertahan, Manchester City dan Tottenham Hotspur pula ketinggalan enam mata di tempat ketiga.

Mengulas lanjut mengenai perlawanan Tottenham bertemu Everton, Klopp menjangkan saingat sengit akan berlaku untuk mendapatkan tempat teratas liga.

“Saya saksikan perlawanan itu, dengan Everton nyata beraksi baik, tetapi kemudian Spurs bertindak balas.

“Situasi sama akan berlaku antara Arsenal dan Chelsea. Tiada pasukan yang patut berasa selesa.

“Bukan masanya lagi untuk memikirkan soal kejayaan. Bagi saya Spurs juga masih mampu merebut kejuaraan liga dan mengapa orang ramai berasa terkejut dengan prestasi mereka?

“Tidak pernah tewas di saingan liga sehingga Disember adalah sesuatu yang jarang berlaku dalam hidup saya. Setakat ini kami beraksi dengan baik dan kami perlu mempamer aksi lebih baik lagi.

“Inilah cabaran yang harus kami lalui.”