Malaysia Berita

Subkhiddin Umum Letak Jawatan

Exco Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Pengerusi Jawatankuasa Pengadil, Subkhiddin Mohd Salleh mengumumkan perletakan jawatan dalam badan bolasepak tersebut.

Seperti yang dipetik di dalam Berita Harian, beliau yang belum menyerahkan surat perletakkan jawatan itu mengumumkan keputusan tersebut pada sidang media Jawatankuasa Pengadil di Wisma FAM, hari ini. 

Beliau yang tidak tahan tengan kritikan yang diterima sejak mempertahankan pengadil perlawanan akhir Piala Malaysia pada 27 Oktober lalu membuat keputusan tersebut setelah ia turut melibatkan keselamatan ahli keluarga beliau.

“Saya ok, cuma bila saya balik rumah tengok anak saya, dia buka Facebook dan tunjukkan kepada saya (kecaman), ini perkara yang menyentuh hati saya.

“Dia (netizen) boleh sebut kepala bapak (bapa), ada perkataan yang maki nama saya lagi. Kekuatan saya ada dekat keluarga.

“Saya nak sumbangkan jasa terbaik untuk bola sepak, tapi bila tak dihargai begini saya minta maaf, itu prinsip saya. Apabila babitkan keluarga, saya memang sensitif sikit.

“Saya minta maaf kepada presiden (Datuk Hamidin Mohd Amin), beliau benar-benar bagi peluang kepada saya dan saya sangat berterima kasih kepada beliau,” katanya kepada Berita Harian di Wisma FAM, hari ini.