Piala Malaysia Berita

Tolak Ketepi Hal Remeh Temeh, Tumpu Perlawanan Dengan Sabah – Datuk Adzly Shah

Pengurus Perak, Datuk Adzly Shah Ahmad Tah menasihati para pemain agar fokus dan ketepikan dahulu hal-hal kecil yang akan mengganggu persiapan bagi menghadapi Sabah pada separuh akhir pertama Piala Malaysia di Stadium Perak.

Tambah beliau, misi mengalahkan Sabah adalah misi penting bagi membawa bekalan selesa ke Sabah pada aksi timbal balik separuh akhir kedua.

 “Ketepikan dahulu sebarang rasa tidak puas hati jika ada dan tumpukan sepenuh perhatian terhadap tugasan penting bermula Ahad ini.

 “Perak perlukan bekalan selesa untuk dibawa ke Kota Kinabalu. Jadi pemain perlu usahakan kejayaan dengan jurang dan kelebihan sekurang-kurangnya dua gol,” katanya ketika ditemui pada majlis makan tengah hari pasukan bola sepak Perak bersama Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu di sini hari ini.

Baru-baru ini, kerajaan negeri sudah memberi suntikan semangat dengan mengumumkan pemberian ganjaran RM15,000 bagi setiap pemain jika layak ke final kali ini serta imbuhan tambahan jika merangkul kejuaran.

“Saya harap pemain sambut cabaran Menteri Besar dengan menjadikan impian ini satu kenyataan,” katanya.

Beliau yakin Perak akan turun dengan azam dan tekad untuk mengukir kemenangan ke atas Sang Badak.

“Saya harap pemain mampu beraksi seperti ketika menundukkan PKNS FC 2-0 pada suku akhir untuk mara dengan agregat 2-0. Jika ia mampu dilakukan, tiada sebab mengapa Perak tidak boleh menang,” katanya.