Liga Perdana Berita

“Ia sebenarnya sangat sukar untuk bermain dengan teruk seperti Man United”: Penilaian kejam Gary Neville terhadap Man Utd selepas keputusan seri Brentford yang ‘suram’

Bekas kapten dan pemain pertahanan Man United, Gary Neville, telah memberikan penilaian kejam terhadap prestasi bekas kelabnya berikutan keputusan seri Liga Perdana dengan Brentford.

Pakar Sky Sports itu dengan terus terang menyatakan bahawa sukar untuk bermain seteruk pasukan Erik ten Hag ketika seri 1-1 dengan Brentford pada hari Sabtu dalam mengecam prestasi buruk pilihan United. Dia juga menyindir bahawa petisyen sepatutnya dimulakan untuk menyerahkan kembali mata kepada Brentford apabila Mason Mount membuka jaringan.

United kurang bersemangat menentang Brentford, melepaskan 31 pukulan yang mengejutkan. Malah, mereka sebenarnya menyangka mereka telah berjaya mencuri kemenangan dengan jaringan pemain gantian Mason Mount pada minit ke-96, hanya untuk dikejutkan apabila pertahanan Brentford Kristoffer Ajer menyamakan kedudukan hanya seminit kemudian dalam perlawanan akhir yang dramatik. Ia jelas terbukti sepanjang perlawanan bahawa Bees mengawal dan telah mencipta beberapa peluang untuk mewajarkan kemenangan selesa menentang United, tetapi bertuah.

Neville – yang berharap United akan memberi tekanan kepada Tottenham dan Aston Villa dalam memburu tempat keempat dalam Liga Perdana – benar-benar terkejut dengan persembahan buruk dan memberitahu Sky Sports: “Saya menonton mereka malam tadi dan tidak percaya apa yang saya tonton. Saya fikir mereka akan memberi sedikit tekanan kepada Tottenham dan Villa dalam masa yang sukar. Ia sebenarnya sangat sukar untuk bermain dengan teruk.

“Benarkah, anda tahu? Saya tidak dapat memikirkan sebarang titik dalam permainan itu, mungkin beberapa minit pertama, di mana mereka melakukan apa-apa dengan baik sama sekali. Ia adalah persembahan yang mengerikan sehingga ketika Mason Mount menjaringkan gol, saya fikir kita mungkin terpaksa memulakan petisyen untuk memberikan Brentford dua mata kembali.

“Ia adalah rompakan mutlak. Tetapi kemudian Brentford menjaringkan gol. Saya tidak dapat menjelaskan prestasi itu, saya tidak tahu dari mana ia datang. Sangat membimbangkan anda boleh pergi ke tahap yang rendah. Anda tahu anda boleh bermain dengan teruk dalam bola sepak , anda tahu anda kadang-kadang berasa tidak betul.

“Tetapi itu adalah usaha yang suram dan suram dalam percubaan untuk bermain bola sepak, dalam usaha untuk bekerja sekeras mungkin. Apabila anda memberikan bola, reaksi mereka tidak wujud. Mereka benar-benar adalah salah satu pasukan yang paling teruk. daripada milikan.”

Tidak teragak-agak untuk menambah penghinaan kepada kecederaan, Neville membandingkan prestasi United dengan prestasi Arsenal, yang cemerlang ketika mereka mengasak dan mengganggu saingan kejuaraan Manchester City ke kebuntuan tanpa jaringan pada hari Ahad.

Ikon United itu menyambung: “Apa yang kita lihat dari Arsenal hari ini, tahap kekompakan bertahan, etika kerja semua pemain hadapan untuk menjadi satu unit yang padu dan bertahan bersama, tiada satu pun [dari United].”