Liga Perdana Berita

Sir Jim Ratcliffe menunggu jawapan Zinedine Zidane mengenai tugas pengurus Man Utd?

Kedudukan Erik ten Hag di Manchester United telah menjadi topik hangat dalam perbincangan bola sepak sejak sekian lama pada musim ini, terutamanya sejak pengambilalihan Sir Jim Ratcliffe selesai kerana jutawan itu dilaporkan peminat setia Zinedine Zidane.

Berita terbaharu dalam anggur itu ialah jutawan Britain itu akan mengetahui jawapan Zinedine Zidane untuk menyertai kelab Old Trafford itu dalam “minggu-minggu akan datang”.

Ratcliffe dan kumpulan Ineosnya semua bersedia untuk mengubah United dari dalam ke luar dalam usaha untuk mengembalikan Red Devils kepada kejayaan mereka dahulu.
Pemilik Ineos itu hampir tidak mengelak dan tidak menarik pukulannya apabila berkongsi cita-citanya di kelab itu, yang tidak pernah memenangi kejuaraan liga sejak musim terakhir Sir Alex Ferguson pada kempen 2012/13.

Pemain berusia 71 tahun itu berkata: “Ini hanyalah permulaan perjalanan kami untuk mengembalikan Manchester United ke kemuncak bola sepak Inggeris, Eropah dan dunia, dengan kemudahan bertaraf dunia untuk penyokong kami. Usaha untuk mencapai matlamat ini akan dipercepatkan daripada hari ini”.

Walaupun Ratcliffe telah menyimpan pemikiran sebenar tentang pengurus Belandanya dekat di dadanya, rancangan untuk memulihkan kedudukan United ke puncak dunia bola sepak boleh bermula dengan penggantian bekas bos Ajax itu, kerana masa depan Ten Hag itu sudah lama berada di sana. bahaya musim ini.

Dengan United menduduki tempat keenam dalam carta Liga Perdana, juga mengalami kekalahan memalukan peringkat kumpulan dalam Liga Juara-Juara, ia merupakan kempen yang paling memalukan buat Ten Hag pada musim keduanya di Old Trafford.

Menurut outlet Perancis Footmercato, masa depannya di kelab itu akan ditentukan pada musim panas oleh Ratcliffe, yang nampaknya menyasarkan bekas bos Real Madrid Zidane, sekiranya pemain Belanda itu memberi laluan pada penghujung musim.