Liga Perdana Berita

Ange Postecoglou dengan senang hati menyindir bintang Spurs, Son Heung-min

Sebelum perlawanan mereka di Brighton pada hari Jumaat, pemain Tottenham, Ange Postecoglou telah membidas bintang dan kapten Spurs Son Heung-min apabila dia ditanya mengenai Piala Asia AFC akan datang pada sidang akhbar.

Dengan senarai kebimbangan kecederaan yang semakin meningkat dan menjangkakan ketiadaan beberapa pemain, termasuk kapten Son Heung-min, bulan depan disebabkan komitmen antarabangsa di Piala Negara-Negara Afrika dan Piala Asia AFC, warga Australia besar itu dipersoalkan tentang pandangannya. kejohanan ini dan dia pantas melantun mengingatkan wartawan tentang kejayaannya dalam Piala Asia.

“Anda tahu saya memenanginya, bukan?” balas Postecoglou, dengan sekelip mata dan senyuman melengkung di wajahnya.

“Jadi saya meletakkannya agak tinggi, saya fikir ia agak penting.

“Ramai orang Eropah berpendapat Euro adalah agak penting – baiklah, ia sama untuk Piala Asia atau Piala Negara-Negara Afrika.”

Postecoglou telah bertanggungjawab terutamanya untuk membimbing Australia merangkul kejuaraan Piala Asia pertamanya pada 2015 apabila mereka menang dramatik dalam masa tambahan dengan kelebihan 2-1 ke atas Korea Selatan di Stadium Australia di Sydney. Son Heung-min telah berada di pihak lawan pada kesempatan itu, dan bosnya Spurs kini mengintai keputusan yang sama dalam kempen 2024.

“Saya harap Sonny akan terus maju dan mendapat naib juara ke Australia sekali lagi, kawan,” katanya kepada pemberita.

“Saya amat gembira mengenainya.”