Liga Juara-Juara Berita

Mikel Arteta takut dengan kecederaan Gabriel Jesus selepas kemenangan ke atas Sevilla

Mikel Arteta terus terang mengakui dia bimbang kecederaan yang akan berlaku untuk Gabriel Jesus selepas penyerang ace itu terkeluar daripada kemenangan Liga Juara-Juara Selasa di Sevilla.

Jesus memberikan bantuan penting untuk gol pembukaan Gabriel Martinelli pada separuh masa sebelum menjaringkan gol kedua hebat sendiri lapan minit memasuki babak kedua. The Gunners bertarung dengan gigih untuk menangkis serangan balik bersemangat yang menyaksikan Nemanja Gudelj melakukan tandukan pada minit ke-58 di Stadium Ramon Sanchez-Pizjuan.

Bagaimanapun, Jesus terpaksa keluar dari padang sambil menahan hamstringnya sembilan minit sebelum tamat. Arteta berkata: “Dia merasakan sesuatu di hamstringnya jadi mari kita lihat.

“Dia terus meminta untuk dimasukkan, yang bukan berita baik kerana dia bukan pemain yang melakukan perkara itu sama sekali, jadi kita perlu tunggu dan lihat dalam beberapa hari akan datang. [Saya] sangat sedih kerana dia berasa sesuatu dan saya bimbang tentang itu.”

Jesus, yang telah tidak beraksi dalam enam minggu pertama musim ini selepas menjalani pembedahan lutut kecil, akan dipantau rapi dalam beberapa hari akan datang dengan Arsenal lwn Sheffield United di Etihad akan berlangsung dalam Liga Perdana pada hari Sabtu.

Arteta pantas memuji sumbangan pemain berusia 26 tahun itu yang memenangi perlawanan di Andalusia, sambil menambah: “Perlawanan besar adalah untuk pemain besar.
“Dia perlu menghasilkan detik-detik itu untuk menang di stadium seperti ini. Dia melakukannya untuk kami dengan cara yang sangat besar.

“Saya fikir dia mengubah dunia kami. Dia membawa begitu banyak kepercayaan dan tenaga kepada pasukan itu, Dia perlu masuk pada saat-saat itu. Dia telah melakukannya. Ketika itulah seorang pemain menjadi bertanggungjawab untuk pasukan. Kami memerlukan pemain itu untuk memenangi perlawanan. ”

Arsenal kini mengungguli Kumpulan B Liga Juara-Juara selepas Lens Lens seri 1-1 dengan PSV Eindhoven.