piala dunia Berita

Sergio Aguero percaya Lionel Messi boleh bermain di Piala Dunia 2026

Lionel Messi dikatakan sudah selesai bermain di Piala Dunia FIFA selepas kemenangannya dalam pertandingan Di Qatar bulan lalu dan akhirnya menjulang trofi yang telah lama dielakkannya dalam kerjaya bola sepaknya yang terkenal dan mempesonakan.

Bagaimanapun, berita terkini Messi masih belum bersara daripada pasukan kebangsaan kerana pemain berusia 35 tahun itu didakwa masih bermain dan berkemungkinan besar, kecuali kecederaan, untuk bersaing dalam Copa America 2024 dan mempertahankan trofi mereka.

Walau apa pun, bekas rakan sepasukan kapten Argentina itu di La Albiceleste dan bekas penyerang Manchester City, Sergio Aguero tidak mahu melihat rakan dadanya Messi meninggalkan pasukan kebangsaan dan mendesaknya untuk mengetuai penghormatan kebangsaan pada 2026.

Aguero muncul dalam program F90 ESPN pada hari Jumaat (h/t Infobae), di mana bekas pemain itu percaya Messi boleh terus menjadi sebahagian daripada pasukan kebangsaan dan membantu mempertahankan trofi Piala Dunia mereka pada 2026.

“Jika dia meneruskan rutin ini, saya fikir dia boleh dengan mudah mencapai [Piala Dunia 2026]; akhirnya, semuanya dari kepala, dari mentaliti,” kata Aguero. “Tetapi anda tidak pernah tahu, di luar sana, dia mahu berehat dan dia letih dan anda perlu menghormatinya. Tetapi buat masa ini, dia menikmati dirinya sendiri. Tetapi menjaga diri sendiri boleh … tiga tahun lagi. Dalam Piala Dunia ini dia menunjukkan bahawa cergas secara fizikal boleh dilakukan.”

Messi akan berusia 37 tahun apabila Copa America bermula tahun depan, dan kapten Argentina akan berusia 39 tahun apabila Piala Dunia bermula di Amerika Utara dalam tempoh tiga tahun.

Walaupun nampaknya tidak mungkin, memandangkan usianya, bahawa veteran itu akan menjadi sebahagian daripada pasukan 2026, sudah pasti pengurus Lionel Scaloni tidak akan teragak-agak untuk mengambilnya untuk tango terakhir itu sekiranya Paris Saint Germain dan bekas pemain Barcelona yang kecil menjadi permainan. untuk pertemuan di AS.