Liga Perdana Berita

Manchester United dan Ralf Rangnick bersetuju dengan perjanjian enam bulan kerana pendekatan untuk Mauricio Pochettino ditangguhkan

Manchester United telah mencapai persetujuan bersama dengan Ralf Rangnick untuk menjadi pengurus sementara mereka selama 6 bulan, bermula serta-merta.

The Athletic melaporkan Rangnick yang sangat berpengalaman – yang mendapat pertunjukan pertamanya sebagai pengurus pada 1983 – akan menandatangani kontrak selama enam bulan sebelum mungkin berpindah ke perundingan selama 2 tahun di Old Trafford. Ini bergantung kepada perjanjian itu tertakluk kepada kelulusan pihak Rusia Lokomotiv Moscow, di mana Rangnick kini berkhidmat sebagai Ketua Sukan dan Pembangunan mereka.

Disebabkan isu permit kerja, Rangnick, 63, tidak akan bertanggungjawab untuk pertembungan Liga Perdana Red Devils di Chelsea pada Ahad ini.

Jadi, apakah makna perkembangan terkini untuk Mauricio Pochettino kerana bos Paris Saint-Germain itu telah dikaitkan dengan tugas di Old Trafford sejak Ole Gunnar Solskjaer dipecat pada hari Ahad?

Secara berkesan, Man United telah ketepikan buat sementara waktu tawaran mereka untuk mendapatkan Mauricio Pochettino, tetapi pemahamannya adalah bahawa kelab itu masih berminat untuk membuatkannya sebagai pengganti tetap untuk Solskjaer pada penghujung musim jika peluang masih ada pada masa itu untuk pemgurus PSG itu.

Rangnick akan menerajui pasukan Man United yang kini berada di tangga kelapan dalam Liga Perdana, setelah memenangi hanya satu daripada tujuh perlawanan terakhir Liga Perdana dan ketinggalan 12 mata di belakang pendahulu Chelsea.

The Red Devils berasa lega apabila mendapat tempat ke pusingan 16 terakhir Liga Juara-Juara – yang pertama dalam 3 musim – di bawah bimbingan jurulatih pasukan XI pertama Michael Carrick tetapi tersingkir daripada Piala Carabao pada halangan pertama di bawah Solskjaer , yang kini sudah menjadi air di bawah jambatan.