LaLiga Berita

Zinedine Zidane boleh mengundurkan diri dari Real Madrid pada musim panas ini, kelab seterusnya Juventus?

Pengurus Real Madrid dan legenda kelab, Zinedine Zidane, dilaporkan akan melepaskan jawatannya jika Los Blancos gagal memenangi gelaran La Liga musim ini.

Dengan pertembungan teratas liga Sepanyol dengan hanya enam mata yang memisahkan empat pasukan dengan empat dan lima perlawanan lagi, juara untuk gelaran itu benar-benar diantara salah satu daripada tiga genggaman kelab.

Atletico Madrid ketika ini berada di tangga teratas dengan 76 mata setelah 34 perlawanan, dengan Real Madrid di bawah mereka pada 74 bersama Barcelona dan Sevilla di tempat keempat dengan 70 mata – tidak lupa bahawa pasukan Julen Lopetegui mempunyai permainan di tangan yang lain.

Dengan Real Madrid yang tinggal hanya empat perlawanan untuk menentukan musim mereka, tekanan semakin meningkat pada Zidane untuk memberikan gelaran liga ke-35 pada Los Blancos.

Menurut Calciomercato, pelatih Perancis itu berkemungkinan akan mengundurkan diri dan meninggalkan kelab yang dia telah berkhidmat sebagai pengurus sejak 2016, dengan keluar dan masuk dalam tempoh masa itu, jika dia gagal dalam usaha mencari perak musim ini.

Outlet media Itali lebih jauh membuat spekulasi bahawa destinasi seterusnya yang mungkin dilakukan oleh ahli taktik peringkat elit ialah gergasi Serie A, Juventus kerana pengurus sekarang, Andrea Pirlo, sedang bekerja di bawah tekanan kuat berikutan kempen yang menyedihkan, dan Zidane diperkirakan akan mengambil alih tugas di Old Lady jika dia berlepas dari Real Madrid pada musim panas ini.