LaLiga Berita

Berkumpul di rumah Lionel Messi: Perayaan atau perjumpaan perpisahan?

Laporan telah menunjukkan pertemuan pasukan Barcelona di rumah Lionel Messi dengan semangat pasukan meningkat berikutan kemenangan pasukan Catalan 3-2 menentang Valencia sebelum pertarungan hujung minggu mereka menentang Atletico Madrid, dengan kemenangan satu keperluan kerana perlumbaan liga yang ketat antara ketiga-tiga pemimpin di bahagian atas.

Nyanyian perayaan dari dalam rumah dapat didengar dari seberang jalan, dengan nyanyian “Campeones” tentunya patut diperhatikan kerana Barca masih dalam perlumbaan untuk La Liga dan saat ini menduduki tempat ketiga.

Jelasnya perjumpaan – atau perayaan – itu mencetuskan beberapa persoalan tertentu. Walaupun adalah wajar bagi seseorang untuk mengatakan bahawa tidak ada yang luar biasa bagi pasukan untuk berkumpul bersama di rumah kepten mereka, ada yang memilih untuk menganggapnya sebagai gema perpisahan untuk jimat Barca. Masa depan Messi telah menjadi jalan cerita utama sepanjang kempen 20/21, kerana kontraknya akan berakhir pada musim panas dan dia masih belum diperbaharui.

Tidak kira kelab mana yang akhirnya dia akan bergabung dengan selanjutnya, masih ada trofi untuk dimainkan sehingga masa untuk pertemuan perpisahan mempunyai kredibiliti.

Kemungkinan perayaan itu juga merupakan masa untuk pasukan memasuki halaman yang sama dengan semangat persahabatan untuk meningkatkan semangat sebelum empat perlawanan terakhir liga mereka. Peminat Barcelona, ​​tidak kurang juga presiden Joan Laporta, tetap menepis jari mengharap memenangi trofi liga sekali lagi dapat membantu menarik perhatian Messi untuk terus berada di Camp Nou.

Jika dilihat kembali, skuad yang datang bersama untuk mengadakan perayaan di rumah kapten terkenal dan kesayangan mereka adalah bukti kepemimpinan Messi dan hanya boleh menjadi petanda baik untuk pertandingan yang akan datang.