Ligue 1 Berita

Panggilan Neymar kepada Lionel Messi menimbulkan kemarahan peminat Barcelona

Setelah tidak menyembunyikan hasratnya untuk bersatu kembali dengan mantan rakan sepasukannya Lionel Messi, Neymar kembali memerangi kemarahan peminat Barcelona setelah ada berita bahawa dia secara peribadi telah memanggil mantan untuk berusaha meyakinkan pemain Argentina itu untuk bergabung dengannya di Paris Saint-Germain .

Sejak pemergiannya dari Blaugrana ke Parc des Princes pada tahun 2017, nama Neymar masih terus dikaitkan dengan mantan rakannya yang mogok dan Messi sendiri telah berkali-kali berbicara tentang kekecewaannya mengenai bagaimana kelab itu menangani pemergian pemain Brazil itu, dan sejak itu melobi dengan sukar untuk membawanya kembali ke Camp Nou.

Sayangnya kemunculan semula tidak pernah membuahkan hasil, dan Messi adalah orang yang benar-benar hampir meninggalkan Camp Nou musim panas lalu setelah menimbulkan ketegangan dengan pengurusan kelab Barcelona di bawah presiden Josep Maria Bartomeu yang sejak awal lagi memalukan.

Jimat Barca itu terpaksa mengakhiri baki kontraknya kerana klausa pelepasan 700 juta Euro. Ketika berita muncul mengenai keinginan vokal Messi untuk pergi, Neymar dan rakan sepasukan PSG yang lain sejak itu secara terbuka bersuara tentang mahu Messi bergabung dengan kelab Parisieb.

Marca melaporkan bahawa Neymar membuat panggilan peribadi untuk memberitahu kapten Barcelona tentang perjalanannya di Parisien, dan berusaha memberinya idea tentang bagaimana rasanya bermain untuk PSG.

“Saya ingin sekali lagi bermain dengan Messi. Apa yang paling saya mahukan adalah menikmati bermain dengannya di lapangan lagi,” katanya, dalam wawancara sebelumnya.

Selalu difikirkan bahawa perjumpaan itu mungkin berlaku di Camp Nou, tetapi sekarang nampaknya ini mungkin berlaku di ibu kota Parisien kerana Neymar dia telah terdengar semakin puas dengan tinggalnya di Paris.

Sementara itu, Messi nampaknya telah kembali dengan Barcelona, ​​tetapi tidak ada pembaharuan kontrak yang disepakati, walaupun tawaran kejayaan Joan Laporta sebagai presiden terakhir akan memberi kesan yang sangat baik pada masa depan Messi yang akan datang.