Liga Perdana Berita

Tottenham menampar harga besar Harry Kane untuk menghalang Man Utd

Manchester United berminat untuk menghidupkan kembali tawaran mereka untuk menandatangani Harry Kane dari Tottenham dan, sebagai pencegahan, pemilik Daniel Levy telah menampar tanda harga yang besar pada penyerang untuk menangkis minat mereka terhadap penyerang panas itu.

Jelas Tottenham tidak akan hanya duduk santai tetapi lebih dari sekadar bersiap-siap untuk pergi sejauh untuk tidak menjual penyerang bintang mereka dan kapten England, Kane, dan selanjutnya telah menetapkan tanda harga yang besar sebagai akibatnya.

Sudah diketahui umum bahawa Manchester United telah meminati pemain antarabangsa England selama bertahun-tahun sekarang, tetapi kesempurnaan kontrak penyerang itu selalu membuat Red Devils, dan sejumlah pelamar lain, masih belum bersedia untuk mendekatinya.

Namun, setelah perjuangan Spurs yang sedang berlangsung di lapangan, kelab-kelab saingan yang merasakan pergolakan sekarang sedang bergerak lagi – sementara Kane sendiri mempunyai keputusan yang besar untuk dibuat.

Jimat Spurs berusia 28 tahun pada musim panas ini dan masih belum mempunyai piala untuk menunjukkan semua usahanya selama ini, sesuatu yang sangat tidak sesuai apabila menimbangkan bakat dan kemahirannya yang terbukti.

Tottenham, di sisi lain, yakin, walaupun sedikit sombong tentang hal itu, bahawa dia tidak akan pergi ke mana-mana kerana penyerang itu dikontrak hingga 2024.

Untuk membanting pintu gerbang, pemilik Daniel Levy masih berjaga-jaga untuk menampar tanda harga £150 juta yang besar pada bintang kelahiran Chingford, menurut Daily Mail kerana United tidak perlu berfikir dua kali untuk membayar 200,000 poundsterling seminggu untuk Kane dan bahkan menawarkan upah yang lebih besar sebagai dorongan untuk menyertai mereka.

Begitu juga Manchester City, yang juga tidak menahan diri untuk menunjukkan minat yang mendalam terhadap Kane.

Sementara Ole Gunnar Solskjaer dari Old Trafford dengan cemas memburu penyerang dengan pencariannya termasuk Erling Haaland dari Dortmund selain pemain depan Tottenham, City juga sedang mencari cakrawala untuk mendapatkan sesuatu No. 9 kerana kecederaan pemain depan mereka yang hebat, Sergio Aguero, sudah mengejarnya. dengan kontrak Argentina itu tamat pada musim panas.

Tidak kalah pentingnya, Kane telah berada dalam keadaan berbahaya musim ini walaupun Tottenham terus menderita di Liga Perdana. Kapten England telah menjaringkan 21 gol dan membantu 14 dalam semua pertandingan dan berada dalam anugerah Pemain Terbaik PFA, serta Golden Boot.

Tetapi penghargaan peribadi tidak dapat ditimbang pada skala yang sama dengan alat perak berprestij yang selama ini menghindari karier Kane.

Mudah-mudahan itu akan segera berubah ketika Tottenham menentang City di final Piala Carabao pada bulan April musim ini.