Liga Perdana Berita

Tepuk muka untuk Man Utd ketika Liverpool mengubah pendirian terhadap Jadon Sancho

Manchester United gagal menandatangani Jadon Sancho pada musim panas ini, tanpa disangka-sangka mempertimbangkan cara mereka melakukan rundingan dengan malu-malu dengan taktik pemurah dan penundaan mereka yang jelas untuk dilihat oleh semua orang.

Impian berdebar United untuk merebut pemain sayap Borussia Dortmund, Jadon Sancho langsung tidak berjaya dan kini telah mengalami satu lagi tamparan hebat ketika Liverpool bersedia untuk menawarkan £100 juta pada musim panas depan, menurut laporan.

Ole Gunnar Solskjaer memberitahu atasannya untuk menandatangani Sancho pada awal jendela perpindahan tetapi pihak atasannya, terutama Ed Woodward, memilih untuk memainkan versi permainan poker mereka yang dengan lama menunggu dalam rundingan dengan harapan Dortmund akan menurunkan harga. Jadi apa lagi yang baru?

Walau bagaimanapun dan tentu saja, Dortmund enggan berganjak dari penilaian 108 juta poundsterling dan hanya senang berpegang pada pemain antarabangsa England yang sangat berharga dan berharga tinggi yang kebetulan menjadi salah satu aset utama mereka, selain dari pemain luar biasa dari Norway, Erling Haaland.

United tidak membawa pemain sayap kanan lain dalam jendela perpindahan baru-baru ini dan berharap, seperti yang diketahui, kembali ke Sancho tahun depan. Namun, langkah itu dapat menembusi tembok bata lain kerana Independent mendakwa Liverpool kini membasahi bibir dan berminat pada pemain berusia 20 tahun itu tetapi tidak mampu membelinya untuk kempen 2020/21.

Namun, The Reds merasakan mereka akan memiliki dana musim panas depan dan bersedia memasuki perlumbaan. Untuk memperburuk masalah United, Sancho nampaknya memandang Anfield mengatasi Old Trafford. Pemuda yang memang sungguh pintar.

Dan perang pertikaian dapat menaikkan harga melebihi 108 juta poundsterling, terutama ketika Bayern Munich juga diam-diam masuk ke dalam gambar dan juga serius mempertimbangkan untuk melakukan pertukaran.

Awal tahun ini bos Liverpool Jurgen Klopp secara terbuka menggoda berpotensi untuk menandatangani Sancho.

“Jersi merah akan kelihatan bagus atas Jadon Sancho,” katanya kepada Bild. “Tetapi saya rasa perpindahan seperti itu tidak akan berlaku musim panas ini.

“Dia pemain yang sangat menarik. Sekiranya dia pindah ke Liverpool, saya akan menjadi yang paling terkejut.”

United akhirnya membawa Edinson Cavani dan bukannya Sancho pada hari akhir dan bekas penjaga gol Tim Howard tidak terkesan.

“Jendela perpindahan tidak pernah mudah,” katanya.

“Nampaknya mereka tidak panik membeli, mereka seperti membeli pilihan kedua, ketiga dan keempat.

“Semua peminat Man United akan kecewa pagi ini setelah kemarin oleh Tottenham dan kemudian saya tidak fikir mereka akan sangat gembira dengan Edinson Cavani yang datang untuk menyembuhkan semua kesengsaraan mereka.

“Fakta bahawa Manchester United tidak dapat memperoleh sasaran pertama atau kedua mereka sedikit membimbangkan.”