Eropah Berita

Man Utd meminta £130 juta untuk Paul Pogba dari PSG

Manchester United masih bergusti dengan pertimbangan mengenai masa depan bintang Piala Dunia Perancis, Paul Pogba, dan telah memberi petunjuk bahawa mereka akan bersedia menjual pemain Perancis itu kepada PSG yang makmur sekiranya juara Ligue 1 itu bersedia mengeluarkan £130 juta untuk pemain tengah berbakat itu .

Walau pun tercedera dan dibangkukan untuk sebahagian besar pada musim ini, juara Ligue 1 Perancis telah dikaitkan dengan usaha untuk menandatangani pemenang Piala Dunia, Pogba, ketika spekulasi tentang masa depannya diOld Trafford terus surut dan mengalir seperti gelombang.

Laporan mengatakan bahawa Pogba nampaknya terbuka untuk bergabung dengan PSG, yang bersedia memberikannya kontrak menarik bernilai lebih dari £400,000 seminggu. Laporan tersebut juga mendakwa bahawa Pogba ingin menjalin hubungan dengan superstar PSG, Kylian Mbappe, Neymar dan bekas pemain United, Angel Di Maria.

Pogba telah berulang kali dikaitkan dengan perpindahan dari Old Trafford sejak musim panas lalu setelah dia dan ejen kontroversialnya, Mino Raiola, mengakui bahawa dia sangat berminat dengan ‘cabaran baru’, dengan Raiola semakin memicu spekulasi dengan menambahkan bahawa dia ingin untuk melihat Pogba kembali ke Juventus.

Kedua-duanya Real Madrid dan Juventus berminat untuk menandatangani Pogba, tetapi masih harus dilihat apakah salah satu dari mereka mampu membayar pemain berusia 26 tahun itu.

Salah satu kelab yang tidak akan memiliki masalah untuk menggali Pogba adalah PSG, yang dibawah sokongan pemilik jutawan Qatar Sports Investments.

Presiden Nasser Al-Khelaifi tetap bertekad untuk melihat PSG memenangi Liga Juara-Juara dan tahu menandatangani Pogba akan menjadi pendorong besar kepada peluang pasukan untuk menaklukkan Eropah.