Liga Perdana Berita

Real Madrid menghubungi bos Brighton & Hove Albion, Roberto De Zerbi

Kuasa tertinggi di Real Madrid nampaknya telah memulakan hubungan dengan Roberto De Zerbi dari Brighton & Hove Albion mengenai kemungkinan menggantikan Carlo Ancelotti sebagai pengurus mereka, menurut laporan baru muncul.

Spekulasi telah lama mengelilingi kerusi panas pengurusan di Real dengan tajuk utama pelbagai calon yang mungkin menjadi tular di media Sepanyol kerana berita terus beredar mengenai bos semasa Carlo Ancelotti secara meluas dijangka akan berlepas sebaik sahaja kempen semasa menyimpulkan untuk mengambil alih tampuk pemerintahan pasukan kebangsaan Brazil.

Ini jelas akan menyebabkan Florentino Pérez berada di tempat yang sukar tentang siapa yang akan menjadi pengganti yang ideal sekiranya doyen Itali itu meninggalkan pasukan Madridistas. Akibat daripada kesusahan ini, ramai pakar taktik pengurusan telah dikhabarkan untuk jawatan itu, daripada mereka seperti Xabi Alonso dan Julian Nagelsmann kepada Antonio Conte.

Kini, nama lain telah ditambahkan pada senarai pantau Perez dan kumpulannya di Santiago Bernabéu – Roberto De Zerbi. Laporan dari Sport mengatakan bahawa Los Blancos telah pun menghubungi De Zerbi untuk menguji keadaan dan mengukur minatnya dalam perpindahan musim panas ke kelab itu.

De Zerbi jelas dilihat sebagai calon yang berdaya maju kerana jenama bola sepaknya yang menarik dan menyerang, selain keupayaannya untuk memupuk bakat muda, yang mana Real berada dalam kelimpahan mutlak di ibu kota Sepanyol itu.

Kini terpulang kepada seorang lagi Itali ini sendiri untuk memikirkan sama ada langkah itu sesuai untuknya atau tidak sebagai persimpangan dalam karier pengurusannya.