Liga Super Malaysia Berita

Khalil Khamis bakal jadi pertahanan baharu Pahang FA

Pertahanan Al Ahed FC, Khalil Khamis dilaporkan akan menyertai Pahang bagi saingan musim 2020.

Ia dilihat sebagai satu perpindahan besar kerana pemain berusia 25 tahun itu merupakan salah seorang pemain yang membantu Al Ahed menjulang Piala AFC 2019 musim lepas.

Menerusi kapsyen di Instagram, Khalil dilaporkan akan tampil beraksi buat kali terakhir dalam perlawanan antara Al Ahed dan Hilal Al Kods, kerana dia akan terbang ke Malaysia untuk melengkapkan perpindahannya sebagai pemain Pahang musim ini.

View this post on Instagram

خميس يحترف في دوري السوبر الماليزي كانت مباراة العهد وهلال القدس الفلسطيني آخر مباريات المدافع خليل خميس مع العهد في الموسم الحالي حيث سيغادر يوم غدٍ الثلاثاء إلى ماليزيا لخوض تجربته الاحترافية الأولى ضمن نادي باهانغ أف ايه الذي يلعب في دوري السوبر الماليزي لمدة موسم كامل. إدارة نادي العهد تتمنى التوفيق للاعب خليل خميس مع ناديه الجديد على أمل اللقاء مجددا في الموسم المقبل. #alahedfc

A post shared by نادي العهد اللبناني Al Ahed FC (@alahedfc) on

 

“Pengurusan kelab Al-Ahed mengucapkan selamat maju jaya pada Khalil Khamis dengan kelab barunya, dengan harapan dapat bertemu lagi musim akan datang.”

Beliau merupakan pemain import ketiga yang baharu menyertai Pahang selepas kemasukan penyerang Brazil, Ivan Carlos dan pemain Filipina, Adam Reed.