Kolum Eropah

Zidane: Mbappe impi beraksi di Real Madrid

Pengendali utama Real Madrid, Zinedine Zidane menegaskan bintang muda berbakat Perancis, Kylian Mbappe bercita-cita untuk bermain bersama skuad Los Blancos.

Zidane berkata,’Saya tidak tahu mengenai Kylian Mbappe tetapi ianya terpulang kepada pemain untuk beraksi bersama pasukan yang dipilih.’

Menurutnya lagi,’Pada ketika ini dia (Mbappe) berkhidmat untuk Paris Saint Germain (PSG). Kita akan lihat jika ada perubahan pada masa depan. Saya tahu dia (Mbappe) memasang impian untuk bermain dengan Real Madrid.’

Kylian Mbappe mula menyertai PSG pada tahun 2017 secara pinjaman dari AS Monaco. Pemain berusia 20 tahun itu menandatangani kontrak bersama PSG pada tahun lepas. Mbappe telah menjaringkan lima gol dan mencipta tiga bantuan dalam saingan Ligue 1 Perancis musim ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Pengarah pasukan PSG, Leonardo menyanggah kenyataan yang melibatkan Mbappe dengan Real Madrid. ‘Ya, ianya sedikit sebanyak mengganggu saya. Ini bukan masa yang sesuai untuk membincangkan tentang dia (Mbappe). Dia (Mbappe) masih memiliki kontrak selama dua tahun setengah bersama kami’, tegasnya lagi.

Mbappe membantu PSG mencatat kemenangan tips 1-0 keatas Club Brugge awal pagi tadi. Gol tunggal jaringan Mauro Icardi itu turut mengesahkan tempat PSG untuk pusingan seterusnya. PSG akan bertandang ke Stadium Bernabue bagi perlawanan kelima peringkat kumpulan pada hujung November ini.