Malaysia Berita

JDT, Juventus Bakal Jalin Kerjasama

Juara lima kali Liga Super telah membuat debut mereka pada pertemuan pertama Liga Juara-Juara Asia bertemu Kashima Antlers, semalam yang menyaksikan mereka tewas tipis 2-1 ke atas tuan rumah.

Biarpun berita ini semestinya tidak memberi wajah kegembiraan buat para penyokong, tetapi terdapat satu berita yang lebih menarik apabila dikhabarkan pemilik kelab Johor Darul Ta’zim, Tunku Ismail Idris bakal bekerjasama dengan kelab gergasi Itali, Juventus.

Tunku Ismail yang telah terbang ke Itali semalam dijangka bakal bertemu dengan pemilik Juventus bagi membincangkan potensi kedua-dua kelab untuk menjalinkan hubungan.

“HRH Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor berangkat ke Itali hari ini, pada 5 Mac 2019 untuk mengadakan pertemuan dengan Pengerusi Juventus, Andrea Agnelli untuk membincangkan kerjasama antara Johor Darul Ta’zim FC (JDT) dan Juventus FC,” kata kenyataan kelab itu.

“Duli Yang Teramat Mulia juga menerima undangan khusus untuk menonton pertandingan Liga Serie A antara Juventus FC dan Udinese pada 9 Mac 2019. ” tambahnya.

Ini bukanlah kali pertama Harimau Selatan menjalinkan kerjasama dengan kelab besar dunia, di mana sebelum ini mereka pernah bekerjasama dengan Borrusia Dortmund, Hokkaido Consadole Sapporo dan Valencia FC