Luar Negara Berita

Suarez Benam Real Madrid, Bawa Barcelona Ke Pentas Akhir

Untuk Barcelona, ​​ada sesuatu tentang Santiago Bernabeu. Mereka datang ke rumah pesaing terbesar mereka dan memerlukan kemenangan untuk membawa mereka ke final Copa del Rey yang keenam berturut-turut dan sementara tugas itu mungkin kelihatan sukar untuk kebanyakan pasukan, tetapi tidak bagi Barca.

Barcelona sekali lagi tampil membenam lawan mereka selepas dua gol daripada Luis Suarez dan gol sendiri daripada Raphael Varane memberikan kemenangan 3-0 ke atas Real Madri.

Kejayaan membenam Real Madrid mungkin sudah menjadi kebiasaan buat Barcelona. Tetapi untuk melangkah ke peringkat seterusnya ia adalah satu kejayaan yang bermakna buat Barcelona.

Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images

Mereka telah berjuang selama sejam dan bertahan selama sejam dan akhirnya mereka menang. Ia tidak mudah dijelaskan, tetapi dua daripada empat cubaan tepat Barcelona ke arah gawang Real Madrid telah menciptakan tiga gol manakala Real Madrid mempunyai 14 cubaan ke arah gawang gol Barca hanya mampu berputih mata.

“Kami sedih kerana kami mahu mencapai kejayaan. Kami jatuh dengan kehormatan: kami tidak kejam, mereka sangat kejam, “kata pengurus Madrid, Santi Solari. Pengurus Barcelona, ​​Ernesto Valverde, mengakui pasukannya tidak bermain dengan baik tetapi telah memaparkan pukulan kalah mati.

Ini juga bukan tentang orang bijak pandai yang biasa – yang begitu bergantung kepada Lionel Messi – sebaliknya, kombinasi Ousmane Dembélé dan Suárez, yang mana tidak begitu berkilauan dalam kebenaran berjaya mengalahkan Madrid.