Berita Asian Cup

Felix Sanchez Akui Tekanan, Percaya Pada Kemampuan Pemain

Pengendali pasukan Qatar, Felix Sanchez mengakui pasukannya merasa tekanan apabila bakal turun menghadapi penyokong tuan rumah pada aksi separuh akhir Piala Asia 2019 bertemu Emiriah Arab Bersatu, hari ini.

Dengan baki lagi 90 minit perlawanan bagi menentukan pasukan mana yang bakal ke pentas akhir, pengendali kelahiran Sepanyol menyeru kepada anak buahnya untuk meneruskan rentak kemenangan.

“Saya fikir bahawa salah satu sebab utama bagi kami mencapai tahap pertandingan ini ialah pemain menyedari tekanan itu. Dalam mana-mana persaingan, anda mempunyai tekanan yang anda perlukan untuk mendapatkan keputusan yang tepat.

“Pasukan itu, saya percaya, telah berjaya mengatasi keadaan ini setakat ini. Sudah tentu, kita semua tahu terdapat tekanan tambahan kerana ia adalah separuh akhir, tetapi saya fikir kami berasa yakin dan bukannya berada di bawah tekanan sebelum perlawanan.

“Ini adalah satu permainan yang sangat besar untuk kami, dan kami sangat gembira berada di separuh akhir kejohanan yang sangat penting ini. Semoga menentang UAE kami akan bermain dengan kekuatan kami dan cuba melakukan yang terbaik untuk meneruskan persaingan. ”

“Para pemain tidak sabar-sabar untuk permainan, dan keputusan mereka sehingga kini menunjukkan bahawa kumpulan ini sangat kuat mental. Pasukan saya bercita-cita tinggi, dan mereka mahu terus maju. Ia tidak mudah untuk terus mendapatkan keputusan yang kami mahu lakukan selepas perlawanan demi perlawanan, tetapi diharapkan pada separuh akhir kami dapat melakukan lebih baik lagi dan mencapai final. ”

Sanchez juga menjelaskan bahawa pemainnya sudah bersedia untuk turun bertemu UAE hari ini.

“Titik utama bagi kami ialah setiap orang bersedia dan menunggu untuk bermain dan membantu pasukan. Saya yakin bahawa 11 yang bermula akan berfungsi dengan baik untuk kami menentang pasukan yang kuat yang telah menunjukkan organisasi yang hebat, dan yang mempunyai pemain berbakat yang dapat membuat perubahan. ”

“Pertandingan menentang UAE lebih sukar daripada yang kita hadapi sebelum ini. Seperti yang anda tahu, dalam kejohanan setiap permainan menjadi lebih sukar dan sukar.

“Kita mesti cuba bermain dengan cara yang betul untuk mendapatkan hasil yang betul. Pemain saya sangat bermotivasi dan mahu mencapai kemenangan yang akan membantu kami melalui perlawanan akhir. “