Liga Super Malaysia Berita

Khairul Izuan Sedia Galas Cabaran

Misi sukar bakal dihadapi oleh penyerang baharu Terengganu FC, Khairul Izuan Rosli bagi mendapatkan slot kesebelasan utama dalam skuad kendalian Irfan Bakti Abu Salim.

Beliau yang bakal bersaing dengan beberapa penyerang lain tidak sanggup untuk menjadi pemanas bangku simpanan. 

Justeru, bagi bekas pemain Negeri Sembilan ini, beliau bersedia untuk bersaing secara sihat dalam mendapatkan tempat sebagai penyerang utama untuk skuad dari pantai timur tersebut.

“Setiap pemain pasti mengimpikan untuk beraksi dalam kesebelasan utama pasukan termasuk saya, terutama di bawah kendalian Irfan Bakti.

“Bukan mudah untuk berada dalam skuad utama, tetapi itulah cabarannya dan saya akan berusaha lebih gigih untuk bersaing,” kata Izuan kepada Sukan NSTP.

Sebelum ini, beliau turut dipancing pasukan FELDA United dan PKNS FC yang berminat untuk mendapatkan khidmat beliau. 

“Ia bukan soal berkaitan gaji, tetapi saya lihat pemain skuad ini mempunyai semangat juang tinggi sebagai pasukan juara, seperti yang dipamerkan ketika muncul naib juara Piala Malaysia musim ini.

“Selain itu, keinginan untuk menimba ilmu dengan jurulatih berpengalaman, (Irfan Bakti) juga menyebabkan saya menolak tawaran pasukan lain.

“Saya harap keputusan ini tepat dalam misi membantu TFC mencapai sasaran merangkul sekurang-kurangnya satu trofi musim depan,” kata Izuan.