Liga Perdana Berita

Terkedu, Erik ten Hag menolak soalan yang memalukan dan keluar dari sidang akhbar

Taklimat selepas perlawanan pengurus Man United Erik ten Hag selepas seri dengan Bournemouth berakhir dengan perbandingan yang janggal dengan musim David Moyes, dengan pemain Belanda itu enggan menjawab soalan mengenai kemungkinan kelab Old Trafford itu mengalami musim terburuk mereka dalam Liga Perdana. .

United hampir tidak berjaya mengelak kekalahan ke-13 terburuk dalam Liga Perdana musim ini di Stadium Vitality, selepas Bruno Fernandes menyelamatkan hari untuk Red Devils dengan menyamakan kedudukan dua kali untuk menyelamatkan keputusan seri 2-2.

Sementara itu, Newcastle membelasah Tottenham 4-0 untuk melonjak ke atas United ke kedudukan keenam, dengan United mempunyai kurang mata selepas 32 perlawanan berbanding di bawah David Moyes pada 2013-14. Musim itu menyaksikan United menduduki tempat ketujuh – penamat liga terburuk mereka sejak mereka menduduki tempat ke-16 dalam Divisyen Pertama pada 1989-90. Apabila persoalan kemungkinan berulang dibangkitkan, bos United itu keluar dari sidang akhbarnya.

“Saya tidak mengulas mengenai soalan itu,” kata Ten Hag. “Itu tidak penting pada masa ini.”

Setelah hanya memenangi satu daripada tujuh perlawanan liga terakhir mereka – dengan empat perlawanan tanpa kemenangan mereka menjadi yang paling lama bersama kempen mereka – Ten Hag sekali lagi menyalahkan persembahan yang membingungkan dalam senarai kecederaan skuad.

“Jadi ada pemain bagus yang tersedia,” jelas Ten Hag. “Anda lihat empat pemain belakang kami: itu menceritakan kisahnya. Kami tahu permintaan kami tetapi itu menceritakan sepenuhnya kisah itu. Terutama jika salah seorang pemain bergelut dan kami tidak dapat menghantarnya serta kami kehabisan bahagian tengah.

“Kami memberikan semua yang kami mampu tetapi saya juga realistik. Apabila skuad penuh berada di sana, kami masih boleh mempunyai kepercayaan tinggi tetapi kami akan terus berjuang juga dengan pemain yang tersedia, anda melihat potensi tinggi.

“Tetapi pemain muda juga melakukan kesilapan, jika mereka perlu melakukan setiap [perlawanan] Liga Perdana – mereka telah membuktikan mereka boleh bersaing dengan pasukan terbaik di peringkat tertinggi – tetapi mereka perlu melakukannya secara konsisten. Itulah langkah seterusnya untuk pemain muda .”