Liga Perdana Berita

Jamie Carragher mengoyakkan Thomas Partey sebelum separuh masa

Jamie Carragher membelasah Thomas Partey dan melabelkan prestasi terakhir pada separuh masa pertama pertembungan Arsenal dengan West Ham sebagai yang paling teruk yang dilihatnya daripada pemain tengah itu.

Carragher beraksi pada Super Sunday on Sky apabila The Gunners gagal mengekalkan pendahuluan 2-0 di Liverpool hujung minggu lalu. Maklumlah penyokong Gunners tidak menjangkakan sejarah akan berulang apabila pasukan mereka mendahului 2-0 awal awal menentang West Ham.

Untuk kredit mereka, pasukan Mikel Arteta bermain beberapa bola sepak sensasi pada masa hadapan dan terbukti West Ham tidak mempunyai kualiti yang sama yang dimiliki Liverpool dalam serangan. Bagaimanapun, anak buah David Moyes mampu memberi ketakutan kepada pendahulu Liga Perdana sebelum separuh masa apabila Declan Rice cemerlang dalam memenangi bola dari Partey, yang kemudiannya menyebabkan Lucas Paqueta dijatuhkan di dalam kotak oleh Gabriel.

Said Benrahma menukar penalti untuk mengurangkan separuh defisit. Itulah yang menyebabkan Carragher menyuarakan kemarahannya terhadap betapa buruknya Partey untuk pendahulu liga.

“Thomas Partey sangat hebat musim ini untuk Arsenal, tetapi ini adalah yang paling teruk saya lihat dia bermain. Dia langsung tidak menyertai perlumbaan,” kata Carragher kepada Super Sunday.

Mikel Arteta wajar bimbang melihat pasukannya memberikan momentum dalam permainan dalam sekelip mata sekali lagi. Walaupun begitu, Liverpool masih mempunyai pemain bertaraf dunia dalam barisan mereka walaupun terdapat teka-teki semasa mereka. Kemudian juga, hampir semua perkara boleh dilakukan di Anfield, seluruh dunia bola sepak tahu.

Tetapi untuk kehilangan tempat berharga menentang kelab yang berjuang menentang penyingkiran adalah membingungkan, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Perlawanan itu diadakan untuk mengambil alih Arsenal. Dan, mungkin pada hari lain, perlawanan itu sepatutnya selesai dengan yakin dalam masa 20 minit.

Arsenal tidak mempunyai sesiapa selain diri mereka sendiri untuk dipersalahkan selepas memberikan Manchester City peluang berharga untuk mendahului dalam perebutan kejuaraan.