Ligue 1 Berita

Kylian Mbappe akan menandatangani kontrak baharu PSG dalam pusingan-U Real Madrid 

Kegembiraan penuh dengan berita bahawa bintang muda Paris Saint-Germain Kylian Mbappe dilaporkan akan membuat pusingan U yang tidak dijangka untuk menandatangani kontrak baharu di Parc des Princes dan bukannya menyertai Real Madrid.

Gergasi La Liga itu mungkin terperangkap dengan rahang mereka jatuh memalukan kerana penyerang itu selama ini telah dikhabarkan akan menyertai gergasi Sepanyol itu secara percuma pada musim panas dengan presiden Los Blancos Florentino Perez hampir dengan berani menumbuk dadanya dengan yang dikatakan. ‘pencapaian’ memikat penyerang Perancis itu dari pasukan raksasa Paris.

Mbappe bebas untuk berundur dengan status Bosmannya pada penghujung musim dan tiada kekurangan kelab elit yang berminat untuk mendapatkan khidmatnya apabila kontraknya tamat. Kekuatan kewangan Los Madridistas, ditambah dengan semangat pemenang Piala Dunia Perancis dan kesanggupan untuk menyertai pemenang Liga Juara-Juara 13 kali, telah meletakkan anak buah Florentino Perez dengan kukuh di kedudukan teratas untuk memperoleh Mbappe selama ini.

Untuk penghujungnya, beberapa laporan telah mencadangkan lelaki Perancis itu menuju ke Bernabeu pada musim panas, dengan gaji yang membingungkan ditetapkan sebagai lobak merah. Tetapi menurut wartawan RMC Sport Daniel Riola, bintang kelahiran Bondy itu kini nampaknya akan kekal di Perancis dengan kontrak baharu dijangka ditandatangani di kelab Paris itu.

Laporan yang sama mendakwa bahawa pengumuman akan dibuat pada bulan Mei, dengan ketua kelab berhasrat agar Mbappe berada dalam skuad mereka sebaik Piala Dunia tiba, kerana dia dijangka membintangi Perancis di Qatar.

Mbappe sendiri menyentuh masa depannya awal minggu lalu selepas persembahan hebatnya bersama rakan sepasukannya di PSG, Lionel Messi dan Neymar ketika menewaskan Lorient 5-1. Jelas sekali, pintu kelihatan telah dibuka membayangkan penginapan di Parc des Princes kerana dia mengesahkan dia masih belum membuat keputusan mengenai masa depannya.

“Tidak perlu bercakap banyak,” kata Mbappe dengan tegas.

“Ada elemen baru yang akan saya pertimbangkan untuk masa depan saya. Ia bukan keputusan yang mudah, keluarga saya akan membantu saya. Saya tidak mahu melakukan sebarang kesilapan. Pilihan saya belum dibuat, seluruh dunia tahu itu”.

Mbappe, 23, menyertai PSG dalam perjanjian £160 juta dari Monaco ketika dia baru berusia 18 tahun dan segera menyerlah dengan rentetan persembahan mengagumkan untuk Monegasques, menjaringkan 26 gol dalam hanya 44 perlawanan sebelum berpindah ke kelab itu. modal.

Sejak itu dia telah menjaringkan 190 gol dalam hanya 281 perlawanan untuk PSG, di samping menjaringkan 26 gol dalam 54 perlawanan untuk pasukan kebangsaan Perancis – yang mana dia menjaringkan empat gol pada Piala Dunia 2018, termasuk satu gol pada perlawanan akhir menentang Croatia.