Liga Perdana Berita

Ole Gunnar Solskjaer memberikan pujian kepada “pemenang terbukti” Raphael Varane

Bos Man United, Ole Gunnar Solskjaer, telah menjenamakan Raphael Varane sebagai “pemenang yang terbukti”, dengan Setan Merah menyetujui perjanjian untuk menandatangani pemain pertahanan tengah dari Los Blancos.

Pemain pertahanan berusia 28 tahun yang memenangi semuanya di atas padang dijangka akan menjalani perubatan dengan juara Inggeris 20 kali minggu depan menjelang kemungkinan debut menentang Everton dalam perlawanan akhir musim pra-musim musim ini.

Bercakap kepada media setelah seri 2-2 pada hari Rabu dengan Brentford, bos United Solskjaer mengatakan bahawa dia tidak sabar untuk menyambut pemain antarabangsa Perancis yang sudah terbukti itu ke Old Trafford, sementara orang Norwegia itu juga memuji tindakan berani kelab itu dalam membelanjakan £73 juta untuk menandatangani jodoh muda Jadon Sancho dari Borussia Dortmund.

“Sudah tentu, sangat gembira kerana kami berjaya membuat perjanjian dengan Real Madrid,” kata Manchester Evening News yang memetik Solskjaer.

“Mudah-mudahan perubatan semestinya baik-baik saja, dia pemenang terbukti, dia pemain yang kami ikuti selama bertahun-tahun.

“Sir Alex [Ferguson] hampir menandatanganinya. Kali ini, kami berjaya mendapatkannya di hujung kerjayanya. Dia membuktikan sepanjang kerjayanya, betapa baiknya dia, profesional dan dia memenangkan apa yang ada untuk menang.

“Saya sangat gembira mendapatkan kedua-dua pemain kami. Kelab ini menunjukkan cita-cita dengan salah satu penyerang muda yang paling menarik dalam bola sepak dunia dan salah satu bek tengah yang paling dihormati di dunia dan salah satu pemain tengah yang paling banyak menang di dunia. Bersama dia, kami juga mempunyai cara bermain yang berbeza.”

Kedua-dua Varane dan Sancho dapat membuat debut kompetitif mereka untuk Man United dalam pembukaan Liga Perdana 2021-22 menentang Leeds United di Old Trafford pada 14 Ogos.

Sekarang, bukankah ini akan menjadi pertandingan yang menggembirakan untuk dinantikan?