Euro 2020 Berita

Jack Grealish memecah kesunyiannya setelah aksi penalti England selama 36 minit

Peminat Aston Villa tidak terlalu gembira ketika jimat dan bintang kesayangan mereka Jack Grealish digantikan, dan kemudian dikeluarkan, dalam kemenangan 2-1 England ke atas Denmark di Wembley.

Penyerang Villa hanya bertahan 36 minit di Wembley, datang sebagai pengganti Bukayo Saka pada babak kedua dan kemudian dikorbankan dalam rombakan taktikal oleh pengurus Three Lions, Southgate, dalam masa tambahan.

Tidak dapat difahami dan tidak dapat dielakkan, sebilangan penyokong Villa melihatnya sebagai satu lagi penolakan dari pengurus Gareth Southgate, sementara yang lain menerimanya sebagai langkah yang diperlukan. Dan pakar Gary Neville merasa Grealish pasti ‘malu’ dengan keadaan itu.

“Jack malam ini menderita, dan ini adalah saat yang memalukan baginya,” katanya kepada ITV Sport.

Namun, Grealish segera kembali ke padang meraikan dengan rakan sepasukannya, tidak menunjukkan tanda-tanda sama sekali senang dengan episod itu dan malah digambarkan berbual dengan peminat di pentas selepas wisel penamat .

Penyerang yang gemilang itu bahkan sempat meluangkan waktu ke media sosial untuk menunjukkan dia tidak mempunyai perasaan keras dan bahawa pasukan selalu mendahulukan sebagai keutamaan.

Dia dengan senang hati tweet: “Saya idamkan pasukan ini !! Malam tersungguh di Wembley.’

Walaupun hanya memulakan satu daripada enam perlawanan England diEuro 2020, Grealish telah menghasilkan permainan hebat dari bangku simpanan, terutama dalam kemenangan 2-0 ke atas Jerman pada 16 -16 terakhir.

Jam setengahnya pada malam Rabu cerah dan penuh kegembiraan, memenangi sepakan percuma untuk pasukan.

Pemain jelita itu akan berharap dapat bertahan sejak awal menentang Itali pada hari Ahad walaupun menghadapi persaingan sengit dari Saka, Marcus Rashford, Jadon Sancho dan Mason Mount.